Şevval Özçelik yazdı: 'Bacaklara özel ilgi'

"...Zarif bacaklara sahip olmak için, masaj yapmak ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor."

Şevval Özçelik yazdı: 'Bacaklara özel ilgi'

Bacaklarımızın, gün boyu tüm ağırlığımızla bizleri taşıyıp yoruldukları yetmezmiş gibi, bir de daima güzel görünmelerini isteriz. Zarif bacaklara sahip olmak için, masaj yapmak ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.

Bu yaz yine minicik etekler ve şortlar moda. Bunları giymek içinse, güzel bacaklara sahip olmak şart. Bacaklarınızın görüntüsünden şikâyetçi olabilirsiniz. Fakat kendinizi ömür boyu pantolon giymeye mahkum etmeden önce, diğer seçeneklerinizi bir gözden geçirin. Çünkü biraz bakımla bacakları güzelleştirmek mümkün.

Bacakların güzelliğinde cilt bakımının önemi inkâr edilemez. Bacak derisi mevsim değişikliklerinin etkisinde kaldığı için, duş aldıktan sonra mutlaka bir losyon ya da krem sürmek gerekiyor. Badem yağı da kullanabilirsiniz.

Eğer bacak derisinde buruşukluk ya da pütürler varsa, sabahları fırçalamak iyi gelir. Bunun için, yumuşak bir fırçaya uygun vücut şampuanınızla ve bol suyla köpürtün. Sonra bu fırçayla bacaklara masaj yapın.

Cilt bakım ürünleri satan bir mağazadan alacağınız sert kıllı bir eldivenle, losyon ya da kolonyayı da bacaklarınıza friksiyon yapın. Bu, dokuları canlandırır ve bacakları güzelleştirir. Ayrıca, cildi temizleyip, ölü derinin giderilmesini ve nefes almasını sağlar.

Beslenme alışkanlıkları da bacak güzelliğini etkiler. Özellikle A ve C vitaminli yiyecekler tüketmenin faydası büyük. Hem sağlıklı olmak, formunuzu korumak, hem de bacaklarınız için bol sebze yemelisiniz.

Bütün bir kış boyunca giyilen çizme ve botlar, özellikle diz ve bileklerde yara, kabarık gibi tahribatlar oluşturur. Temizleyici losyon kullanarak, parmak uçlarınızla yuvarlak hareketler yapıp, bacaklarınızı ovun. Böylece pürüzsüz bacaklara sahip olursunuz. Bu işlemi ponza taşıyla da yapabilirsiniz.

Baharla Birlikte Selülitlerden Kurtulun

Selülit bir hastalık değil, sadece bir cilt problemi ve bu problemi çözmek için ödem yapan gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

Yani kızartma, kahve, cips ile trans yağ içeren bütün gıdalar, asitli içecekler ve hazır yemeklerden kaçınmalısınız.

Acı biberli selülit maskesi

Selülitle savaşırken haftanın 2 hatta 3 günü bile uygulayabileceğiniz, selülitlere adeta savaş açan çok etkili selülit maskesi tarifi;
* 6 adet acı kırmızı biber
* Az miktar su
* 1 yemek kaşığı taze limon suyu


Biberleri çok az su ile haşladıktan sonra ezin ve limon suyunu da üzerine döküp, yedirin. Sonra ellerinize eldiven takıp, bacak, kalça kısmına yedirerek dairesel hareketlerle masaj yapın. 10 dakika bekletin. Kan dolaşımınız hızlanırken bir yanma hissi duyacaksınız. Haftanın 2 ya da 3 günü bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Hem etkili hem pratik hem de ekonomik bir tarif.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım