Sezen Aksu'dan Ezo Sunal'a sürpriz şarkı

Ezo Sunal, Lalala aplikasyonuyla hem çocukları hem ebeveynleri sevindirmeye devam ediyor.

Sezen Aksu'dan Ezo Sunal'a sürpriz şarkı
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Ezo Hanım nasılsınız, son zamanlarda gündeminizde neler var?


Şu an Lalala konserleri var. Konserlerimiz çok yeni, onu geliştirmek ve büyütmek istiyorum. Belki başka şehirlerde de çocuklarla buluşabiliriz. Sezen Aksu Lalala için bir şarkı yaptı ve söyledi. Yakında yayınlanacak bu beni çok heyecanlandırıyor. Günlerce şarkıyı açıp açıp dinledim ve mutluluktan ağladım. Sezen Aksu’nun çok büyük bir hayranıyım. Projeme destek vermesi beni çok duygulandırdı…

Lalala Aplikasyonu nasıl bir uygulama?

Lalala aplikasyonu; içerisinde orijinal şarkıların, hikâyelerin, dans-aktivite ilişiği faaliyetlerin ve bunların karaoke versiyonlarının bulunduğu, ayrıca hikâyelerini de sesli kitap versiyonlarını bulabileceğiniz eğlenceli ve eğitici okul öncesi çocuklar için hazırladığımız bir App. Google Play Store ve App Store’dan ücretsiz olarak indirip bütün içeriklere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda hikâyelerimizi sürpriz isimler seslendirdi ve seslendirmeye de devam edecek. Örneğin: Ali Sunal, Rüştü Onur Atilla, Aylin Kontente, Meltem Yılmazkaya, Serkan Keskin… Buradan bir kez daha onlara teşekkür ediyorum.

Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Çocuklarla çalıştığım ve atölyem olduğu için çok fazla aileden neden çocuklar için çalışmalarınızı paylaşmıyorsunuz, çocuklarla evde nasıl kaliteli zaman geçirebiliriz gibi sorular geliyordu. Biz de çocuklarla yaptığımız çalışmaları paylaşmak istedik, paylaşmak için de en uygun yolun bir uygulama açarak olacağını düşündük. Aynı zamanda çocuklar için güvenilir ve rahat rahat gezinebilecekleri bir ortam yaratmak istedik. Böylece ailelerinde içi rahat olacaktı. Çok da güzel geri bildirimler alıyoruz. Umarız daha çok çocuklara ulaşırız.

MÜZİĞİ SEVİYORLAR

Ezo Sunal ile Lalala Konseri’ni anlatır mısınız, nasıl çıktı bu proje?


Bu sefer de şöyle bir geribildirim aldık; çocuklarımızı götürebileceğimiz etkinlikler çok az, böyle kaliteli içeriği olup çocukların eğlenip iyi vakit geçirebileceği bir etkinlik arıyoruz dediler. Biz de ekip arkadaşlarımla düşündük ve neden bir Lalala konseri olmasın dedik. Çünkü bu benim hayalimdi…

Konserde çocukları neler bekliyor?

Şarkılar, danslar, eğlenceli oyunlar bekliyor. İnteraktif bir konser olacak. Ritmik oyunlar yer alacak, çocuklar hep birlikte danslarımıza eşlik edecek. Canlı müzik bence çok keyifli çocuklar için çünkü hepsi müziği çok seviyor.  Böylelikle birçok enstrümanla tanışma imkânı ve dinleme fırsatları olacak.

Nasıl bir farkındalık yaratmayı hedeflediniz bu projeyle?

Çocuklara olan faydasını şöyle gözlemledik. App’i kullanırken çocuklar sadece ekrana bağlı kalmıyor, bizim uygulamamız harekete, eğlenmeye, öğrenmeye yönlendiren bir uygulama. Her çocuğun evde bir yetişkinle, okulda bir arkadaşıyla yapabilecekleri dans, hareket ve elişi aktiviteleri var. Böylelikle çocuklar harekete yönlendirilmiş oluyor. Çocukların sadece videoyu izleyerek takip edecekleri değil konuyla ilişkilendirebilecekleri, şarkıda geçen kavramları daha iyi anlayabilecekleri bir sürü fikir var. Çocuklar doğru bir yetişkin eşliğinde bu uygulamadan faydalanıyorlar. Hem eğitici hem eğlenceli bir uygulama.

Konserde izleyiciyi ne gibi sürprizler bekliyor?

Sürpriz bir konuğumuz var. Onu şimdi söylemeyeyim çocuklara eğlenceli bir sürprizimiz var diyelim. Şarkıları ben ve arkadaşlarım söyleyeceğiz. geri kalanlar konsere gelecek olanlara sürpriz olsun.

HAYAL DÜNYALARI GERÇEK

Çocukların dünyasını keşfettikten sonra, yapmak isteyeceğiniz hiçbir iş olmadığını söylemişsiniz. Neden?


Çünkü çocuklar çok tatmin edici. Direkt hissettiklerini, düşündüklerini söylüyorlar, dolayısıyla yaptığınız işin iyi olup olmadığının cevabını ve meyvesini hemen alıyorsunuz. Bu benim için çok önemli çünkü geri bildirimi anında alınan iş çok az.

Çocuklar size ne hissettiriyor?

Mesela bir gün mutsuz uyandığımda veya enerjisiz hissettiğimde atölyeme giriyorum. Orada bir çocuk gelip bana sarılıyor veya derse girdiğimde her beraber şarkı söylüyoruz. Kafamdaki tüm olumsuz düşünceler bir anda yok oluyor. Bu yüzden benim için yerleri her zaman farklı.

Siz nasıl bir çocuktunuz?

Ben oldukça hareketli bir çocukmuşum. 9 aylıkken koşarak hayata başlamışım dolayısıyla annem biraz zorlanmış tabii. İlk çocuğum sen olsan ikinci çocuğu düşünmezdim diye bir itirafta bulundu. Ali çok uslu bir çocukmuş çünkü. Çok yemek yemezmişim, tatlı merakım varmış o zamandan, uykusuz bir çocukmuşum o yüzden zorlamışım ailemi biraz. Büyüdükçe sakinleştim ama. Demek ki böyle çocukları olan ailelere de buradan mesaj göndermiş olalım. Korkmayın sonradan her şey düzeliyor (gülüyor).

Unutamadığınız çocukluk bir anınızı, okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Ben anaokuluna giderken 3-4 yaşlarında. Öğretmenler babamın imzalı fotoğrafını istedi. Bende anneme ilettim. Annem babamın imzalı fotoğraflarından yeterli sayıda çantama koydu. Bende okula gidince öğretmene verdim. Öğretmen isteyenlere dağıttı. Ertesi gün okul çıkışı eve geldiğimde, annemlere bir arkadaşımın babasının fotoğrafını çıkarıp verdim. Ben babamın fotoğrafını dağıttım diye arkadaşımda babasının fotoğraflarını imzalatıp bütün okula dağıtmıştı. Bu bana çok komik gelmişti o zamanlar farkında değildim tabii. Şimdi annem bana anlatınca çok güldük birlikte. Dediğim gibi çok eğlenceli bir dünya gerçekten çocuklarınki.
Konular Röportaj