Sezgi’nin katillerine ömür boyu hapis

Antalya’da 31 Ağustos 2009’da kaçırılarak tecavüz edildikten sonra öldürülen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın, 7 yıl sonra hakim karşısına çıkartılabilen katilleri ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sezgi’nin katillerine ömür boyu hapis
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Antalya'da bakkala gitmek için 31 Ağustos 2009'da evden ayrılan ve cesedi üç gün sonra Isparta'nın Gönen ilçesi Kumluktaşı mevkisinde bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt cinayetiyle ilgili davanın karar duruşması Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Osman Küçük, Emine Karpi ile oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar katıldı. Kararını açıklayan mahkeme Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'ı cinsel saldırı ve cinayet suçlarından ömür boyu hapis ile 21'er yıl hapse mahkum etti. Kurtlar'ın annesi Emine Karpi ise cinsel saldırıya yardım suçundan ve alıkoyma suçlarından toplam 28 yıl hapse mahkum oldu.

Anne Hanife ile kızı Sevgi Kırıt "Sezgi'nin kanı yerde kalmadı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Davaya müdahil olarak katılan KADEM adına açıklama yapan Avukat Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu, kararın yanan yürekleri ferahlattığını belirterek, "Bu Türkiye'ye örnek bir karar oldu" dedi.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞTİ

Kaybolduktan üç gün sonra Isparta'da çıplak halde cesedi bulunan Sevgi Kırıt kimliği belirlenemeyince kimsesizler mezarlığına gömülmüştü. Ailenin başvurusu üzerine mezar açılmış ve yapılan otopside "Ulusal Kriminal Büro" 'zorlamalı ölüm ve tecavüz' raporu vermişti.

Genç kızın ölümünden 7 yıl sonra zanlılar hakkında dava açılabilmişti.