'Sıcak çikolata' ile gelen mutluluk

Kış günlerinde insanın içini ısıtan sıcak çikolata vücutta serotonin üretimini artırarak mutluluk veriyor. Ancak kararında tüketmek gerekiyor....

'Sıcak çikolata' ile gelen mutluluk
Takvim'de yer alan habere göre tarihte 'kralların içeceği' olarak bilinen çikolatanın sıcak sütle hazırlanmış hali, vücutta mutluluk hormonu serotonin üretimini arttırıyor.

Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Sena Nazlı, stres halinde bu lezzetli içeceğin imdada yetiştiğini belirterek, şu bilgileri veriyor...

Sıcak çikolata; süt, kakao, şeker ve bitter-sütlü çikolatanın bir karışımıdır. 1 su bardağı sıcak çikolata (200ml) 300 kaloridir.

İçeceği, yavaş yavaş tüketmek gerekir ki, hem doyum hem de kontrol sağlanabilsin.

Kışın gün ışığından daha az yararlanmak, serotonin seviyesini azaltır. Kişiler, serotonin salgılatacak gıdalara yönelir. Bu da kilo aldırır.

Daha fazla sıcak çikolata; istediğinde kefir, süt, ayran ya da yoğurt tüketin.

​EVDE KENDİNİZ HAZIRLAYIN

Şeker içeriği fazla olan hazır sıcak çikolatalar yerine, hurma ile tatlı tadını yakalayıp kendi sıcak çikolatanızı hazırlayabilirsiniz.

İşte kolay tarif...

Malzemeler: 200 ml normal süt, 1 adet kuru hurma (çekirdeği çıkarılmış; suda bekletilmiş), 1 silme yemek kaşığı çiğ kakao, 1 çay kaşığı ucu ile toz zencefil

YAPILIŞI: Hurmaları5-10 dakika arasında kaynamış suda yumuşamaları için bekletin. Ardından tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Malzemeleri ocakta kaynatın ve servis edin.