Şifreli aramalar kuru yemişçiden

FETÖ’nün TSK’daki kriptolarını deşifre eden ‘ankesörlü telefon’ soruşturmasında, Ankara’da mercek altına alınan 155 kontörlü telefondan eski Şırnak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay F.K. da çıktı.

Şifreli aramalar kuru yemişçiden
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, kontörlü-ankesörlü telefonların HTS (telefon trafiği) dökümleri çıkarılırken, söz konusu telefon trafiğine takılan 5 bin civarında asker tespit edildi. Başsavcılığın yaptığı çalışmayla ilk etapta birden fazla kez arama ile şüpheli askerlerin ardışık aranıp aranmadığı kriterleri dikkate alınarak ulaşılan isimlere yönelik operasyonlar düzenlemeye başlanırken, kriptolarla ilgili davalar da açılmaya devam ediyor.

JANDARMADA BİN ŞÜPHELİ

Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’nda ankesörlü telefonlarla irtibat sağladığı tespit edilen kriptolara yönelik yürütülen soruşturmada 1000 civarında şüpheli tespit edildi. Soruşturma kapsamında, Ankara genelinde bulunan 155 kontörlü telefonu mercek altına alan Saylan, Şırnak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay F.K.’nın ismine ulaştı. Gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan F.K. hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı.

HTS DÖKÜMLERİNDEN TESPİT EDİLDİ

Düzenlenen iddianamede, örgüt içerisinde bulunduğu döneme ilişkin ayrıntılı bilgiler verdiği için adli kontrol şartıyla serbest bırakılan F.K.’nın, Ankara genelinde bulunan 6 tekel büfe, market ve kuru yemiş tarzı iş yerlerinden 22 kez arandığı belirtildi. HTS dökümlerinin incelenmesi sonucu Etimesgut, Altındağ, Yenimahalle ilçelerindeki kontörlü telefonlardan yapıldığı anlaşılan aramaların 25 ile 116 saniye arasında değiştiği tespit edildi. Aynı numaralardan F.K’dan başka asker şüphelilerin de ardışık olarak arandığı ortaya çıkarıldı. Ayrıca kontörlü telefonlardan yapılan aramaların 2013 yılında gerçekleştirildiği belirlendi.

ÇOK KISA SÜREN ARAMALAR SİSTEMATİK OLARAK UYGULANIRDI

Şüpheli F.K., ifadesinde, örgütle ilk irtibatının ortaokulda olduğunu anlattı. Görev yaptığı il değiştiği zaman kendisinden sorumlu mahrem imanın da değiştiğini söyleyen F.K., mahrem imamların kendisiyle kontörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğunu belirtti. “Bu aramaları çeşitli büfe, market gibi yerlerden yani sabit hattan yapıyorlardı ve çok kısa kesiyorlardı” diyen F.K., sabit hatlar üzerinden iletişime geçileceği konusunda mahrem imamın kendisine talimat verdiğini ve bunun gizliliğe riayet için sistematik olarak uygulandığı belirtti. Şifreleme metotları konusunda Harp Okulu’nda iken talimat aldığını ifade eden F.K., görüşmelere cep telefonu götürmediğini de aktardı.

Abim üzerinden tehdit ettiler

Şüpheli F.K., örgütten irtibatını koptuğu bir dönemde FETÖ’nün Balyoz operasyonlarına abisinin eklenmeye çalışıldığını söyledi. K., “Örgüt üyesi bir polis bana, ‘Balyoz operasyonları devam ediyor, abin Balyoz’da ismi geçenlerle irtibatlı, başı belaya girecek’ dedi. Kendisinin yardımı olup olmayacağını sorduğumda ‘kurtarırım ama dikkatli olsun’ dedi. Daha sonra da ‘Hala abilerle görüşüyor musun?’ diye sordu. Ben de ‘hayır, görüşmüyorum’ deyince ‘görüşsen iyi olur’ şeklinde tehditvari bir üslupla konuşmasına devam etti. Bu görüşmenin beni yeniden örgütün içerisine dahil etmek için hazırlandığını düşündüm. Bundan sonraki dönemde ailemi korumak için temas kurdum ve devam ettirdim. Bu örgüt ile olan soğukluğum elebaşı olan Fetullah Gülen’in başka bir terör örgütü elebaşısı olan Abdullah Öcalan gibi ülkeyi terk etmesi ve ABD’den Türkiye’ye dönmemesidir “ diye konuştu.