'Şike kumpası'nda Zaman Gazetesi iddiası!

FETÖ/PDY'nın "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı...

'Şike kumpası'nda Zaman Gazetesi iddiası!
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, "Futbolda şikede kumpası" soruşturmasını tamamladı.

KİMLER VAR?

İddianamede Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ’nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu, 19’u adli kontrol şartıyla serbest, 7’si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi.

İddianamede 176 müşteki bulunuyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu, futbolcu Emmanuel Emenike, Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Rıza Çalımbay da müştekiler arasında.

İŞTE O İDDİALAR

İddianamede şike soruşturmasının Gülen'in talimatıyla yapıldığı iddia edildi. Gülen'in bir sohbetinde "Futbol camiasına da girelim, kitleleri etkilemek için" gibi ifadeler kullandığı, bu sohbetten sonra Zaman gazetesinde bir toplantı yapıldığı belirtildi. İddianamede gazetedeki bu toplantıda ise şike soruşturmasının detaylarının konuşulduğu öne sürüldü.

Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, İlhami İşbilen ve Suat Yıldırım bu toplatıya katılanlar olarak iddianamede yer aldı.