Sıla’nın tacizcisine 3 yıl hapis istemi

Şarkıcı Sıla’yı sosyal medya üzerinden taciz ettiği ve yürüyüş yaptığı bir esnada kolundan tutarak konuşmaya çalıştığı gerekçesiyle Melih N. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sıla’nın tacizcisine 3 yıl hapis istemi
Hürriyet'te yer alan habere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, şarkıcı Sıla’nın tanımadığı ancak ’fan kulüp’ üyesi olduğunu öğrendiği, sosyal medyadan mesaj yazan ve yürüyüş yaptığı sırada kendisini rahatsız ettiğini belirttiği hayranından şikayetçi olduğu anlatıldı. Müşteki Sıla’nın takip edilmekten ve sosyal medya üzerinden yazılar yazılmasından rahatsız olduğu yönde ifade verdiği belirtilen iddianamede 49 yaşındaki şüpheli Melih N.’nin de ifadesinin alındığı aktarıldı.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheli Melih N.’nin ifadesinde Sıla’yı 2013 yılından beri tanıdığını söylediği anlatılan iddianamede, rahatsız etmek amacıyla hareket etmediği, Sıla’ya ulaşamadığı dönemlerde sosyal medya üzerinden kendisine yazılar yazdığını söylediği anlatıldı. Şüphelinin eyleminin süreklilik arz ettiğini belirten savcılık, Melih N.’nin dosya kapsamına göre isnat edilen suçları işlediğinin anlaşıldığını kaydetti. Melih N. hakkında "Cinsel taciz" ve "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Savcılık suçun zincirleme işlendiğini belirterek cezada artırıma gidilmesini de talep etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla, Suadiye’de 17 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı yürüyüş sırasında kolundan tutarak konuşmaya çalışan Melih N. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sıla suç duyurusunda, şüphelinin kendisini sosyal medyadan da rahatsız ederek taciz ettiğini belirtti. Öte yandan soruşturma aşamasında Sıla’nın talebi üzerine Melih N. hakkında 6 aya kadar uzaklaştırma kararı verilmişti.