Silikon taktıracaklar dikkat!..

Bugün dünya üzerinde en fazla yapılan estetik cerrahi müdahalelerden birisi olan meme büyütme operasyonları, göğüslere yerleştirilen silikon esaslı protezlerle yapılıyor.

Silikon taktıracaklar dikkat!..
İHA'da yer alan habere göre göğüslere konulan bu maddenin zararlı olup olmadığı konusunda Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın açıklamalarda bulundu.

Göğüslerin kadının estetik duruşuna çok önemli katkılar sağladığını söyleyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, "Çoğu kadın göğüslerinin bir ya da 2 cup daha büyük olması için meme büyütme operasyonlarına başvuruyorlar. Meme büyütme için en fazla kullanılan yöntem bölgeye silikon protez yerleştirilmesidir. Operasyon sonrası fiziksel değişimlerine ek olarak, psikolojik olarak da kendilerini çok daha iyi hissettiklerini, özgüvenlerinin eskiye nazaran çok daha fazla olduğunu dile getirirler. Hastalarımızın en çok sorduğu sorular arasında ise, yerleştirilen bu silikon protezlerin herhangi bir zararı olup olmadığıdır" dedi.

"MEME BÜYÜTME 1800'LÜ YILLARDAN BERİ YAPILIYOR"

"Meme büyütme primitif düzeyde de olsa yaklaşık olarak 1800'lü yıllardan bu yana yapılan bir işlem. Geçtiğimiz bu yıllar boyunca geliştirilen materyaller komplikasyon riskini yok eden, bedene uyumlu maddelerin bulunmasıyla bugün geldiğimiz noktada çok iyi sonuçların alınmasını sağlıyor" diyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın silikon protezler hakkında şu bilgileri verdi: "Silikon protezler ise 1960'lardan bu yana meme büyütme ameliyatında kullanılıyor. Doğada kum ve ya kristallerin içinde bulunan maddeden üretilirler, laboratuvar ortamında işlemden geçerek bugün kullandığımız forma kavuşurlar. Bedene herhangi bir zararının olmadığını, yıllar içinde başka bir şekle ve ya zararlı bir maddeye dönüşmeden kalabildiğini biliyoruz. Silikon zaten doğala en yakın halde olduğu için bugün pek çok ilacında içinde kullanılan bir maddedir."

SİLİKON ÖLÇÜNÜZE DOKTORUNUZLA KARAR VERİN

Silikon protezlerin herhangi bir zararı olmadığını vurguladıktan sonra ölçüler konusuna değinen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, meme büyütme için kullanılan silikon protez ölçüsüne dikkat etmek gerektiğini söyledi. Sarıaltın, "Bedenimiz bir bütün ve bu bütüne uyum sağlayan bir meme ölçüsü, en estetik duruşu sağlayacaktır. O sebeple, gereğinden fazla bir meme büyüklüğü istemek bu harmoniyi bozacaktır. Silikon protezin büyüklüğü konusunda doktorunuzun fikirlerine mutlaka kulak vermelisiniz. Bedeninize en fazla uyan ölçü konusunda size yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Konular Kadın / Bakım