Şimal: "Hedef kalıcı olabilmek!"

Şimal uzun bir aradan sonra “Z Raporu” ile hayranlarının karşısına çıktı. Kendine has tarzıyla dikkat çeken sanatçı, söz yazarı ve besteci kimliğiyle de ön plana çıkıyor.

Şimal: "Hedef kalıcı olabilmek!"
Şimal'ın Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

İstanbul doğumluyum, İzmir’de büyüdüm. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin turizm bölümünden mezun oldum. Üç kardeşiz. Evin en küçüğüyüm.

Yeni single çalışmanız nasıl ortaya çıktı?

‘Ucuz Roman’ isimli şarkımızdan sonra yaz için şarkı arayışındaydım. Her gün mailime farklı söz ve bestecilerden yaklaşık 10-15 şarkı geliyordu. Hepsi çok başarılı fakat hayal ettiğim şarkı karşıma çıkmamıştı. Paniklemeye başladığım bir dönemdi.

Telefonum çaldı ve ‘Z Raporu’nun bana çok yakışacağını ve gelip dinlememi istediler. Gidip dinlediğimde ise ‘Bu şarkı benim olmalı’ dedim.

Müzik kariyerinizdeki hedefler neler?

Hedef çokça alkış sesi (gülüyor). Ama en önemlisi saygınlık kazanabilmek ve bunun yanı sıra bestelerimi birçok sanatçı dostlarımla paylaşmak. Özetle kalıcı olabilmek.

Yakın zamanda ve şu an sahne var mı?

Her cumartesi Eskişehir’de sahnem devam ediyor. Temmuz ayı içinde ise Antalya, Afyon ve Kapadokya konserlerimiz olacak. Heyecanla hazırlanıyoruz.

Repertuvarınızda hangi şarkılara yer veriyorsunuz?

Repertuvarımızda yok yok. Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne, arabeskten rock müziğine  kadar her şeyi söylüyorum. İzleyicilerimizi doyurmadan yollamıyoruz (gülüyor). Dinleyicilerimin mutlu olması bizim için çok önemlidir.

KLİBİMİZ KISA FİLM TADINDA

Video klibimizi Murat Joker çekti. Fikirlerini çok seviyorum. O yüzden sırtımı ona yaslamış durumdayım. Çok eğlenceli bir klip oldu açıkçası. Kısa film tadında hatta. Tabii koşullar biraz zordu. Sıcak bir havada güneş kremlerimizi vücudumuza bulayarak geçti diyebilirim (gülüyor). Hepimiz evlerimize birinci derece yanıklarla döndük (gülüyor)

Kendinize ait olan söz ve bestelerden oluşan bir albüm projeniz var mı?

Şu an söz ve bestelerimi kendim yapıyorum. Fakat bunları başkalarının okuyacağı bir proje albüm haline getirmek için çok zaman var. İnşallah ileride bana da böyle işler yapmak nasip olur.
Konular Röportaj