Simge: "Tıklanmak için müzik yapmıyorum!"

Müzik dünyasının sevilen isimlerinden Simge, ‘Öpücem’ ile hayranlarını kucakladı. Şarkılarıyla büyük kitle yakalayan Simge, başarı basamaklarını tırmanırken zor günlerden geçtiğini aktardı.

Simge: "Tıklanmak için müzik yapmıyorum!"
Simge'nin Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Şarkınız ‘Miş Miş’in klibi 180 milyondan fazla izlendi. Sizin için her şey bu kadar kolay mı gelişti?

Hayır. ‘Miş Miş’ şarkısının başarısını yaşamadan önce ağır travmalar geçirdim. Riff Cohen’le görüşme, sözlerin değişmesi, yeniden yazılması, imza bekleme süreci... Daha öncesinde de iki çalışmam olmuştu. Onlarda da başarısız tanıtımdan dolayı duvara toslamıştım.

Yaşadıklarınız size ne öğretti?

Hayatın inişli, çıkışlı olduğunu öğrendim. Ne zaman bir yere doğru hafifçe düşmeye başlasan o sırada ruhun acı çekiyor ama bir şeyler de öğreniyorsun. Ben her düşüşün beni ayağa kaldırdığını, her dibe vuruşun suyun üstüne fırlattığını gördüm. Acı beni güçlendirdi.

Peki, hangi noktaya geldiğinizde “Oldum” dediniz?

Bir gün taksiye bindim, baktım ‘Miş Miş’ çalıyor. İndim, yolda yürürken bir kafenin önünden geçtim, yine şarkım çalıyordu. Sonra bir kulübe girdim ve yine ben çalıyorum. O an yere eğildim, “Ben patladım” dedim. Gerçek anlamda patlamak kelimesinin anlamını yaşadım.

Bu başarılar sizin üzerinizde baskı yarattı mı?

‘’Daha da çok tıklanacak şarkıyı buldum” demiştim. Ama öyle bir şey olmadı. O söz bana büyük hayat dersi oldu. İnsan bir rüzgâra kapılıyor ama sakin olmalı. Ben müziği ‘tık’ için yapmamayı öğrendim, artık hiç umursamıyorum. Ayakta kalmam, para kazanmam gerekiyor ama ben dünyaya iyi müzik yapmak için geldiğime inanıyorum.

Herkesin single çıkardığı dönemde 14 şarkılık ‘Ben Bazen’ albümünü yaptınız. Bu nasıl bir cesaret?

Çıkardığım single’lar sonrası bu cesareti artık göstermek zorundaydım. Bu albüm hayatımda sahip olduğum en kıymetli şey. Çok zor oldu, elimde olan bütün iyi şeyleri içine koydum, benim için bir altın madeni.

Sizin için güzelliğin anlamı nedir?

Güzellik içeride başlar, dışarıya yansır. İç güzellik yoksa dış güzellik bana bir şey ifade etmiyor.

BAŞARI KISTASI ÇOK DİNLENMEK

Sizin başarı kıstasınız nedir?


Başarı bence insanların çoğunluğunun şarkıları sevip dinlemesi demektir. Onların seveceğine inandığım şarkılar yaptığım için de çok fazla önem veriyorum buna…

Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Spor yapıyorum. Hâlâ şan dersleri almaya devam ediyorum. Kendime kıymet veriyorum. Kitap okuyorum, geziyorum, bol su içiyorum. Güzel hissetmek için her şeyi yapıyorum. Yoga yapıyorum, meditasyon yapıyorum.

HAYAT BAZEN DÜZ GİTMİYOR

Bu yoğunlukta kaçmak istediğiniz zamanlar oluyor mu?


Hayat hep dümdüz gitmiyor bazen yukarıya çıkıyor, bazen aşağıya iniyorsun. Ben de bazen kaçmak istiyorum. İnsanın kendi göçünü yaşaması, bir yerlere gidip kendini dinlendirmesi gerekiyor.

Nelerden kaçmak istiyorsunuz?

Yalanlardan, insanların yoruculuğundan, kavgalardan ve arılardan kaçmak istiyorum. Çünkü arı korkum var (gülüyor).
Konular Röportaj