Sır ölümde korkunç iddiayı doğrulayan gelişme

Radyoloji uzmanı B.G.’nin intihar etmesine ilişkin ölümünden önce tecavüze uğradığı iddiasına ilişkin yeni bir delile daha ulaşıldı. “Ben o tarihlerde Adana’da değildim” diyen sanık polis O.E.’nin cep telefonunun B.G. ile aynı tarihte aynı bölgelerden sinyal verdiği ortaya çıktı.

Sır ölümde korkunç iddiayı doğrulayan gelişme
Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre O.E. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı ve silahla tehdit’ suçlarından dokuz yıldan 17 yıla kadar Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın son duruşması 15 Haziran’da görüldü. Avukat Mustafa Demirağ, mahkemeye sunduğu dilekçede, intihar eden B.G. ile O.E.’nin cep telefonu sinyal bilgilerini karşılaştırmalı olarak gösterdi.

Demirağ; O.E.’nin 6-7 Şubat’ta Seyhan’da, B.G.’nin ise 6-7-9 Şubat’ta Çukurova’da bulunduğunu, “Her iki adresin aynı veya çok çok yakın konumda olduğunu” söyledi. Demirağ iki telefonun 15 Şubat’ta da aynı konumlardan sinyal verdiğini vurgulayarak, “Belirtilen adreslerdeki ortak yerde bulunmuş olmalarında geçen süre, isnat edilen fiilin sanık tarafından işlemesine yetecek süredir. Bu kayıtlar aynı zamanda sanık ve müteveffanın belirtilen tarih ve saatlerde aynı yer ve adreste bulunduklarını da kesin bir biçimde ispat etmektedir” dedi. Bu talep üzerine mahkeme Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazarak, baz istisyonu verilerini ayrıntılı istedi.      

VİDEO ÇEKİP NOT BIRAKTI

B.G. adlı 27 yaşındaki radyoloji uzmanı, 2014’te Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Balcalı Devlet Hastanesi’ne atandı. Bu şehirde 15 Ocak 2015’te, polislikten ihraç edilen 48 yaşındaki O.E.’nin dairesini kiraladı. Bir süre sonra psikolojisi bozulan B.G. istifa edip Adana’dan ayrıldı. O.E. ile ödediği kiranın iadesi yüzünden sorun yaşadı. B.G., 8 Mayıs 2015’te Kırklareli Kıyıköy’de ölü halde bulundu.

Doktorun annesi S.G., 13 Temmuz 2015’te savcılığa başvurarak, “Oğlum B. intiharından bir hafta önce bana makatındaki çatlak izlerini gösterdi. Ne olduğunu sordum. Susarak yanımdan ayrıldı. İntiharından bir gün önce bana bu izleri O.E.’nin yaptığını söyledi” dedi. Ardından B.G.’nin eşyaları arasında intiharından önce kaleme aldığı bir notu ve intihar ettiği gün telefonuyla yaptığı çekimi mahkemeye sundu.

B.G.’nin elinden çıktığı tespit edilen “Elveda dünya” başlıklı notta şöyle deniyor: “Her şey başıma doktor olduğum için, radyolog olarak atanıp Adana’ya gittiğim için geldi. O.E. bana silah zoruyla yaptığın iğrenç şey için seni asla affetmeyeceğim. Artık öldüğüme göre rahatça söyleyebilirim. ‘Eğer herhangi birine söylersen seni öldürürüm’ demiştin. Zaten artık ölüyüm. İnsanlara nefretim daha da büyümeden bu dünyadan ayrılıyorum.”

B.G., ölümünden önce telefonuna kaydettiği son konuşma kaydında şunları söylüyor: “Mesleğime çok severek başladım. Bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama insanları çok seviyordum. Ta ki Adana’ya gelip o iğrenç insanla karşılaşıncaya kadar. Benim en değerli şeyimi elimden aldı. Yaptığı şeyi buradan söylemeyeceğim tabii ki. Ama insanlara olan sevgim bitti. Hatta insanlardan nefret ediyorum diyebilirim.”

O.E. ifadesinde, B.G.’yi evi kiralarken gördüğünü ve daha sonra Antalya’ya taşındığını anlattı. B.G.’nin evi boşalttığından bile haberdar olmadığını kaydeden O.E., iftira atıldığını savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ancak B.G.’nin telefonuna 15 Şubat 2015’te O.E. tarafından “Beni unutma B.’m” şeklinde mesaj atıldığı anlaşıldı.