Şirket sahibi gazeteciler

Sürmanşet gazetesi şirket sahibi üç gazeteci; Mesut Yar, Cengiz Semercioğlu ve Selim Akçin'i yazdı...

Şirket sahibi gazeteciler

Yıllardır Başbakan Erdoğan’ın şirketi olduğu ve Başbakanlığını kullanarak bu şirketlere avantaj sağladığı eleştirilir. Eleştirilerin doğruluk payı tabi ki var. Yüreklice eleştiren arkadaşları tebrik  ediyoruz. Çünkü bir Başbakan’ın gerçekten şirketi olmamalı.

ŞİRKETİ OLAN GAZETECİLER’E NE DEMELİ…

İşte açıklıyoruz.. Gerçi herkes biliyor ama bir türlü ses çıkaramıyor. Şimdilik ufak 2 örnekle  başlıyoruz.

İşte 1. Örnek:

İsmi Mesut Yar, şu an doğangrubunda çalışıyor. Ama Eşinin adına kurduğu şirketle Televizyon Dünyasına derinden dalmış durumdan. Eşinin yaptığı Tv programlarını destekleyip desteklemediğini  bilmiyoruz. Mesut yar ismini kullanarak ya da köşesindeki gücü kullanarak, Mesela Mesut Bey bir takım Tv’lere köşesinde  destek verip daha sonra Eşinin üzerine kayıtlı olan şirket O Tv kanallarına iş yaptı mı ? Mesut Yar eşinin yaptığı programlara direk olarak köşesinden destek verdi mi ? Bunlar Cevaplarını bekleyen sorular. Mesut Yar ile ilgili soracak  birkaç  soru daha  var onları önümüzdeki sayılarda sorulacak. Mesut Yar’ın göndereceği açıklamayı  buradan birebir yayınlamaya söz veriyoruz.

2.Örnek..

İsmi Cengiz Semercioğlu. Hürriyet’te köşesi var. Televizyon eleştirmeni. Bütün kanalları yazıyor. Doğan Grubunda yapılan her şey 1 numara onun için asla köşesine yansımıyor Doğan grubunda yapılan kötü işler. Yani kalemi biraz kontrol altında bir yazar. Doğan Grubu Hükümete olağanüstü bir muhalefet yaparken ‘’Başbakan’ın Şirketi var’’ derken, Kendi gazetesinde çalışan Cengiz Semercioğlu’nun şirketini unutuyor. Aynı Doğan Grubunda çalışan Mesut Yar gibi daha nicelerinin de şirketi ve değişik ilişkileri var onları da  bu sayfalara  taşıyacağız. Devam edelim Semercioğlu  ile. Cengiz Bey’de kardeşine bir yapım şirketi kurmuş. Hemen hemen bütün kanallara iş yapıyor. Cengiz Bey’de hem kendi ilişkilerini kullanıp hem de Hürriyet’te ki köşesini kullanıp kardeşine program bağlıyor mu? Medyatava da ve kendi köşesinde yazdığı birtakım yazılarla kardeşinin bir takım Televizyon kanallarında çıkar sağlamasına neden oluyor mu? Buradan açık yüreklilikle  sadece soruyoruz. Eğer Kendi köşelerini ve Gazetecilikten aldıkları gücü kendilerine kullanmıyorlarsa bize bir açıklama göndermeleri yeterli bizde Sürmanşet Sayfalarında bu açıklamaları birebir yayınlamaya söz veriyoruz.


3.Örnek Selim Akçin

En çok işini bilen Magazin Müdürü olarak nam saldı son 5 yıldır. Magazin Müdürü olarak O koltuğa nasıl oturduğu bütün gazeteciler tarafından çok merak edildi.

BOŞANDIĞI EŞİNİN ŞİRKETİ’NİN BÜTÜN YAPTIĞI İŞLER HEP KELEBEK MANŞETİNDE

Bütün sinema sektörü Filiz Öcal’ın şirketiyle çalışır sebep çok açık ve net ortadadır. Çünkü Eski eşi Selim Akçin Hürriyet Magazin Müdürüdür. Filiz Öcal eski eşiyle beraber bu işleri bitirmektedir. Mesela Recep İvedik nasıl meşhur olmuştur. Recep İvedik filminin serileri Doğan Grubu’nun yayınlarında kaç kere manşet oldu. İşin aslı şu Eğer bir promosyona ihtiyacınız varsa bir şey tanıtmak istiyorsanız Hürriyet’in Magazin müdürü Selim Akçin’in boşandığı eşini buluyorsunuz ve Her yerde bir anda (Özellikle Doğan grubunda) yüzlerce haberiniz  çıkıyor.

Şimdilik 3 isim bu isimlerin herhangi bir açıklaması olursa biz yayınlamaya hazırız.

Medya mensubu olup Gazeteci olup, Gazeteciliğini nakit paraya dönüştürenlerin kalemlerini kendi çıkarları için kendi menfaatleri için kullananları veya hakkında böyle söylentiler ve şüpheler olanları Sürmanşet deşifre etmeye devam edecek

SÜRMANŞET GAZETESİ