Sırp liderden Türkiye'ye şok suçlama!

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürerek NATO’daki müttefikleriyle Rusya arasında savaş çıkarmayı denediğini ileri sürdü.

Sırp liderden şok suçlama!
Vatan'da yer alan habere göre RIA Novosti Ajansına konuşan Nikoliç, "Amaç, iki büyük gücü geniş bir askeri çatışmanın içine sürüklemekti" dedi. Sırp lider, Suriye’de yaşanan iç savaşı da bir "fikir çatışması" olarak niteleyerek, "Bu ne Irak’ta ne de Libya’da olmuştu. Bu nedenle Suriye’de bir ilk yaşanıyor" diye konuştu.

Nikoliç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 'Avrupa’nın egemenliğinin bir bölümünü NATO ve ABD’ye devrettiği’ yönündeki açıklamasıyla ilgili soruya karşılık, "Putin’in uluslararası konularda fikirlerini paylaşması daha kolay. Zira o büyük bir ülkeyi temsil ediyor. Biz ise küçük bir ülkeyi temsil ediyoruz ve böyle muhakemelere hakkımız yok. Süper güçlerin birbiriyle çatışması, en çok küçük devletlere zarar verir. Bunu anlatan iyi bir benzetme var: Filler kavga ettiğinde olan çimlere olur" diye cevap verdi.

***

Sırp lider Nikoliç'e Ankara’dan anında yanıt: "Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir açıklama"


Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göre Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç'in Türkiye ile ilgili suçlamalarına Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç ile dünkü görüşmesinin ardından ajanslara çok ilginç bir haber düşmüştü. Sırp lider, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürerek, NATO'daki müttefikleriyle Rusya arasında savaş çıkarmayı denediğini ileri sürmüştü.

Bu iddiaya az önce Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten cevap geldi. Bilgiç, "Talihsiz bir açıklama. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir açıklama. Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Türkiye'nin görüşleri zaten Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından çok açık şekilde ifade edildi. Her ülkenin kendi egemenliğine saygı duyulmasını beklemesi hakkıdır. Türkiye, uluslararası ilişkilerde çok sorumlu davranan bir ülkedir. Çünkü kriz coğrafyasında bir ülkedir" dedi.