Sırpça küfür tartışması!

Fenerbahçe, “Anneme Sırpça küfretti” dediği Slaven Bilic için kaptan Emre’nin Milli Takım dönüşü dava açmasını bekliyor. Yardımcı olmak adına da şahitler ve teknolojik ispat için kulüpte titiz bir çalışma başlatıldı.

Sırpça küfür tartışması!
Bugün'de yer alan habere göre Be­şik­ta­ş’­ın 1-0 kay­bet­ti­ği der­bi son­ra­sı Fe­ner­bah­çe­li Em­re Be­lö­zoğ­lu ve ha­kem Fı­rat Ay­dı­nus hak­kın­da yap­tı­ğı sert açık­la­ma­lar, Mil­li Ta­kı­m’ın ya­rın­ki kri­tik ma­çı­na rağ­men gün­dem­de­ki sı­cak­lı­ğı­nı ko­ru­yor.

Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­man, Bi­li­c’­e küf­ret­ti­ği­ni be­lirt­ti­ği Em­re için “Ah­lak­sı­z” de­miş, Ay­dı­nu­s’­un da for­ma­sı­nı çı­ka­ran ve sa­ha­yı izin­siz ter­ke­den Eme­ni­ke­’ye sa­rı kart çı­kar­ma­ya­rak ku­ral ha­ta­sın­da bu­lun­du­ğu­nu sa­vun­muş­tu. Be­şik­taş Em­re­’yi TFF’­ye şi­ka­yet et­ti. So­nuç çık­maz­sa, ha­ka­ret da­va­sı aça­cak. Ma­çın tek­ra­rı da TFF’­den is­ten­di.

Futbolcular şahitlik edecek

Fe­ner­bah­çe ise çar­şam­ba gü­nü yap­tı­ğı ce­vap açık­la­ma­sıy­la ye­tin­mi­yor. BU­GÜ­N’­ün edin­di­ği bil­gi­le­re gö­re, Sa­rı-La­ci­vert­li ku­lüp­te şu an­da Bi­lic ile il­gi­li hum­ma­lı bir ça­lış­ma var. Em­re­’nin Mil­li Ta­kım’­da ka­fa­sı ka­rış­ma­ma­sı için çok öne çı­ka­rıl­mak is­ten­me­se de, tec­rü­be­li fut­bol­cu­nun Tür­ki­ye­’ye dön­dü­ğün­de Bi­lic’­e da­va aç­ma­sı bek­le­ni­yor ve ku­lüp de bu ko­nu­da yar­dım­cı ola­cak dö­kü­man­la­rı ha­zır­lı­yor.

Fe­ner­bah­çe­li yet­ki­li­ler, Em­re­’nin “Bi­lic her maç an­ne­me küf­re­di­yor. Sırp­ça et­ti­ği ‘je­be­… maj..’ küf­rün ne ol­du­ğu­nu bi­li­yo­ru­z” sö­zü üze­rin­de du­ru­yor. Bir yet­ki­li­nin ifa­de­si ile “Her tür­lü tek­no­lo­jik ar­gü­man­lar­dan ya­rar­la­nı­la­ca­k” ve “An­ne­ye küf­ret­me­nin di­li ol­ma­z” çer­çe­ve­sin­de ta­kım kap­ta­nı Em­re sa­vu­nu­la­cak. Bu ara­da Bi­li­c’­in et­ti­ği ile­ri sü­rü­len Sırp­ça küf­rü du­yan baş­ka fut­bol­cu­la­rın da şa­hit ola­rak gös­te­ri­le­ce­ği öğ­ne­nil­di.

Beşiktaş’a maç tekrarı cevabı: 'Yanlış üstüne yanlış yapıyorlar'

Beşiktaş’ın maç tekrarı için başvuracağı bilgisi Fenerbahçe’ye derbinin ertesi günü geldi. Yöneticiler kendi aralarında durum değerlendirmesi yaptı. Sarı-Lacivertli idareciler, bunun özellikle tribünlere yönelik olduğu görüşünde birleştiler.

Ayrıca Beşiktaş’ın, ileriki maçlara dönük olarak avantaj sağlama düşüncesi içinde olduğunu da savunan Fenerbahçeli yöneticiler, “Eleştirilerden kurtulmak istiyorlar. Hakemler üstüne baskı kurma faaliyetini benimsiyorlar. Maalesef yanlış üstüne üstüne yanlış yapıyorlar” dedi.

Beşiktaş Başkan Fikret Orman’ın salı günü yaptığı sert açıklamaya da işte bu yönde bir cevap verildi. Fenerbahçeli yöneticiler, çarşamba günü FBTV’de verdikleri yanıttaki ifadelerin ve görsellerin yeterli olduğuna inanıyor.

Emre “F.. O.. küfür değil” demişti, Dönünce ‘J.. M..’yi konuşacak

Emre ile Bilic arasında ilk yarıdaki maçta da aynı tartışma yaşanmıştı. Emre maç sonra açıklama yapmış ve “Kullandığım kelime (F..k O.. bir küfür değil. Bunu sayın Bilic de biliyor. Söylediğim söz 'Bak işine' demeye gelir. Bilic saha içine bu kadar müdahil olduktan sonra benim de ona bir şeyler demem gerekirdi” demişti. Emre’nin Hollanda maçı dönüşü yine bir açıklama yapacağı ve üzerindeki eleştirilere yanıt vereceği öğrenildi. Emre’nin aynı savunmayı tekrarlayacağı ama Bilic’in Sırpça küfre ‘J... Mayku’ya da tepki göstereceği belirtiliyor.
Konular Spor Haberleri