Şişko Nuri üzüntü içinde!

'Şişko Nuri'; lakaplı 60 yaşındaki Sıtkı Sezgin, unutulmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Şişko Nuri üzüntü içinde!

Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden ‘Şişko Nuri’ lakaplı Sıtkı Sezgin, yaşamını sürdürdüğü Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nden yapımcı ve yönetmenlere seslendi. Yıllarca Türk sinemasına hizmet ettiğini ve şimdilerde unutulduğunu söyleyen ‘Şişko Nuri’, “Adile Naşit, Münir Özkul gibi isimlerle sinema filmlerinde rol aldım. Sezercik ile oynadığım ‘Öksüzler’ filminde bir sıpanın açık artırmayla satılma sahnesinde, ‘Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı’ sözlerimle insanların hafızasına kazındım. Ama şimdi unutuldum” diye konuştu.

Sıtkı Sezgin, 40 yıl boyunca 300’e yakın Türk filminde rol aldığını dile getirdi. Sezgin, “Ben meyve veren bir ağacım. Ama kurutulmaya bırakıldım. Tecrübelerimden faydalanılmasını istiyorum. Tekrar sinema filmlerinde ve dizilerde görev almayı amaçlıyorum. Eğer bana bir rol verirlerse çok mutlu olurum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Huzuruevi’nde kaldığını ve burada çok mutlu olduğunu söyleyen Sezgin, arkadaşlarıyla güzel vakitler geçirdiğini kaydetti. Geçen yıldan bu yana okullarda ‘Mutluluk Işığı’ adlı tiyatro oyunu oynadığını belirten Şişko Nuri, “Çocukların bana olan ilgisinden çok memnunum” diye konuştu. 

Hakan Çelikbaş /DHA