'Siyanür dehşeti'nden son anda kurtulan kardeş konuştu

İzmir’de anne babasını siyanürlü limonata ile öldüren üniversite öğrencisi Kalkan’a, elinden son anda kurtulan kardeşi isyan etti. Gözü yaşlı dedesi ise, “Torunum deli numarasıyla kurtulmasın, en ağır cezayı alsın” dedi

'Siyanür dehşeti'nden son anda kurtulan kardeş konuştu
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'ın (21), internetten temin ettiği potasyum siyanürünü karıştırdığı limonata ile anne ve babası Mehmet-Fatma Kalkan'ı öldürmesi, Türkiye gündemine oturdu. Yozgat'a götürülen cenazeler dün Yozgat Yerköy ilçesi Erzurum mahallesinde toprağa verildi. Olup bitenleri önce kaza zanneden Mehmet Kalkan'ın babası Mahmut Kalkan, korkunç gerçeği öğrendiğinde torununa isyan ederek, "Sakın deli numarasıyla yırtmasın, en ağır cezayı alsın" diye feryat etti.

Katliamı yapan gencin elinden son anda kurtulan iki kardeşin ise durumlarının iyi olduğu ve Bakanlık tarafından psikolojik destek görmeleri için uzman görevlendirileceği öğrenildi. Çok sevdiği anne babasını son yolculuğa uğurlayan kardeşlerden Emircan Kalkan, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada "Abim demeye dilim varmıyor, nasıl kıydın melek gibi ana babaya. Seni asla affetmeyeceğiz" dedi.

YAN YANA GÖMÜLDÜLER

Şizofren tanısı konan ve hain katliamın planını en ince ayrıntısına kadar anlatan Mahmut Can Kalkan cezaevine gönderilirken, Fatma-Mehmet Kalkan çifti Yozgat'ın Yerköy ilçesi Erzurum mahallesinde sevenlerinin gözyaşlarıyla yan yana toprağa verildi.

NASIL KIYABİLDİN ONLARA?

Hastaneden taburcu olduktan sonra, Fransa'dan İzmir'e gelen amcası ve halasıyla cenazeleri alarak Yozgat'a giden 16 yaşındaki Emrecan Kalkan, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, "Anne babamızı öldürdü, bunu nasıl yaptı, nasıl o insanlara kıydı. Bir dediği iki edilmezdi. Ben ve kardeşim Taha onu asla affetmeyeceğiz" dedi.