Slaven Bilic gözünü kararttı

Beşiktaş’ın hocası Slaven Bilic, baştan bu yana kafasındaki 4-4-2 sistemini kampta deneyecek.

Slaven Bilic gözünü kararttı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ligin ikinci yarısında takıma köklü bir değişim yaşatmayı planlıyor. Zirve ile arasındaki 12 puanlık farkı kapamak için değişik düşünceler içerisine giren Hırvat çalıştırıcı, ilk 11’de “gözdeleri” olarak tanımlanan isimleri yedek bırakmaktan da çekinmeyecek.
Sezon başından bu yana kafasında planladığı, ancak takımdaki futbolculara uyum sağlamadığı için kullanmadığı 4-4-2 sistemini raftan indirmeyi planlayan siyah-beyazlı çalıştırıcı, devre arası kampında farklı on birler deneyecek.

Fernandes ve Oğuzhan’ın hem defansif hem de ofansif anlamda yetersiz kalması nedeniyle hayata geçiremeyen Bilic, devre arası kampında farklı onbirler deneyecek. Yeni sisteme geçebilmesi durumunda Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Oğuzhan, Fernandes ve Gökhan Töre gibi oyuncuları yedek soyundurmayı düşünen Hırvat teknik adam, bunun için yönetimden öncelikle sağ bek, stoper, orta saha ve kanat özellikli bir golcü daha istedi. Kulübün bütçesine göre alınacak muhtemel oyuncuları gördükten sonra devre arasında yeni sistem üzerinde kafa yoracak olan Slaven Bilic, ligdeki puan farkını kapatabilmek için bazı riskleri de göze alacak.

Yeni yardımcı

Devre arası kampında bir takım değişikliklere giderek, yarısı yenilenmiş bir Beşiktaş ile yola devam etmek isteyen teknik heyetin yanı sıra, yönetimin de teknik heyetten bazı değişiklikler isteyeceği öğrenildi. Özellikle rakip takımların analizlerinin tam yapılmadığına inanan siyah-beyazlı yöneticiler, hem Bilic’e yardımcı olabilecek, hem de rakip takımın maçlarını izleyebilecek yerli isimleri gündeme alacak. Beşiktaş’ta top oynamış eski futbolcuları incelemeye alan yönetim, bu isimlerden birini Slaven Bilic’e önerecek.

SERDAR SARIDAĞ / SKORER



Konular Spor Haberleri