Wesley Sneijder 'o maddeyi' kullanmadı!

Yabancı futbolcular, bu sezon ödemelerde gecikme olsa da kulübe ihtar çekmedi. Sneijder, kontratındaki fesih hakkını da kullanmayı hiç düşünmedi. Dursun Özbek döneminde bu güvenin oluşmasında verilen sözlerin tutulmasının etkisi büyük oldu.

Sneijder 'o maddeyi' kullanmadı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Galatasaraylı yabancı futbolcular, ‘kapı gibi’ sözleşmeleri olsa da ödemelerdeki gecikmelerde yönetime toleranslı davranıyorlar. Mali sıkıntı nedeniyle yerlilerden anlayış isteyip kasımda ödeme yapacağını açıklayan yönetim, yabancılardan yana da sorun yaşamıyor. Başta Sneijder, yabancılar da geçen yıl ve bu sezonki gecikmelere ses çıkarmadı. Sneijder’ın sözleşmesinde, bir aylık gecik olursa ihtar sonrası 30 günde paranın ödenmesi aksi halde serbest kalma maddesi var. Diğer yabancıların süresi ise 60 gün.

BAĞLILIK DUYGUSU ARTTI

Başkan Dursun Özbek döneminde paralarını büyük oranda düzenli alan yabancılar, bir iki aylık gecikmelere de göz yumdu. Böylece Özbek döneminde kulübe ihtarname çeken futbolcu olmadı.

Yabancı futbolculara gösterilen tek hassasiyet, yerlilere zaman zaman senet verilirken, onların parasının gecikmeli de olsa hesaplarına yatırılması oldu. Yönetim futbolcuların gösterdiği anlayıştan memnun.

Futbolcuların güven duymasında sözlerin tutulmasının payı büyük. Sneijder’ın kulübe karşı aidiyet duygusunun artmış olması da yeni dönemdeki ilişkilerde belirleyici oldu.
Konular Spor Haberleri