Şok!.. İzmir'i yakacaklardı!..

İzmir'de terör olayları sonrası Menemen Asarlık Mahallesi, Narlıdere ve Çiğli'de düzenlenen 3 operasyonda gözaltına alınan 31 kişi adliyeye sevk edildi.

Şok!.. İzmir'i yakacaklardı!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre zanlılardan yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere'de orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen cumartesi günü, özel harekat polisleri ile hava destekli yaptığı operasyon sonucu terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları iddiasıyla yaşı 18'den küçük toplam 8 kişiyi gözaltına aldı.

Benzin ve molotof bulundu

Gözaltına alınanlardan yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi. Şüphelilerle birlikte bidon içinde 2.5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği bildirildi. Terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan diğer 6 zanlının ise Ramazan Bayramı'nın 2. günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki eylemde terör örgütü sözde elebaşı posterini astıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 2'si 'suça sürüklenen çocuk' ile 'PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları' iddiasıyla toplam 8 kişi, Menemen Adliyesi'ne gönderildi.

Diğer şüpheliler de adliyeye sevk edildi

Narlıdere ilçesinde, belediye otobüslerine saldırı gerçekleştirenlerin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli işlemlerin ardından İzmir Adliyesi'ne gönderildi. Çiğli'nin Güzeltepe semtinde düzenlenen operasyonda korsan eylemler düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı da Alsancak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Operasyonda ruhsatsız av tüfeği, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.