Son MGK’da 6 başlık masada

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Kasım'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek yılın son Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK), FETÖ'yle mücadele konusunda gelinen nokta ve bundan sonra atılacak adımlar değerlendirilecek.

Son MGK’da 6 başlık masada
Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre terör örgütü PKK'yla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlardan elde edilen sonuçlar da MGK'nın gündeminde olacak. Vekil belediye başkanlarının çalışmaları, bölgeye yönelik yatırımlar da ele alınacak.

Suriye ve Iraktaki gelişmeler, Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki son durum değerlendirilecek. Irak'ta Musul'a yönelik harekat, Tel Afer'in durumu da masada olacak. Aralık ayındaki AB liderler zirvesi öncesinde, Türkiye'nin duruşu ve Şangay İşbirliği Örgütü'yle ilişkiler konusunda da değerlendirmeler gündemde. Kıbrıs'ın durumu, MGK'da ele alınacak.

1.5 yıl süren görüşmelerde netice çıkmamasının ardından Ankara'nın, uluslar arası camiaya açık mesaj vereceği belirtiliyor. Bu hususun, MGK bildirisine de yansıtılması bekleniyor.