Sonbahar yorgunluğuna iyi gelen içecekler

Sıcak havaların yerini soğuk havalara bırakmaya başlamasıyla birlikte sonbahar yorgunluğu her an kapınızı çalabilir. İşte size yorgunluğunuzu üzerinizden alacak bitki çayları…

Sonbahar yorgunluğuna iyi gelen içecekler
Akşam'ın haberine göre mevsim dönüşlerinde hissedilen ruhsal ve bedensel sıkıntıları doğal içecekler tüketerek aşmak mümkün. Yorgunluk, kırgınlık ve halsizlik hissediyorsanız evinizde hazırlayacağınız enerji veren bitki çaylarıyla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Mevsim değişimi nedeniyle etkilenen vücudunuz için su tüketimi de önemli. 

Özellikle sinir ve sindirim sisteminin düzenli çalışması için günde 2-2,5 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin. Kahve ve çay yerine tüketeceğiniz kuşburnu bahar yorgunluğundan daha az etkilenmenizi sağlar. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Stresi ve vücutta oluşan ödemi artırabileceği için kola ve aşırı kahve gibi kafein içeriği yüksek içecekleri ve alkolü azaltmak gerekir. Onların yerine su, az tuzlu ayran, yarım yağlı süt ve taze sıkılmış meyve sularını ya da az şekerli limonatayı tercih edebilirsiniz. Bu aylarda baş ağrısı çekenler için birebir olan ıhlamur, mide salgısını azaltarak besinlerin hazmını  da kolaylaştırır. Günde 1-2 kupa ıhlamur tüketebilirsiniz. Antiseptik özelliği olan melisa çayı, bahar aylarında uyku problemi yaşayanlar için idealdir. Günde bir  kupa yeterli düzeydedir.

Günlük hayatınızın yorucu, yoğun temposundan ve sonbahar yorgunluğundan bu doğal tariflerle uzaklaşabilirsiniz.

- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 yemek kaşığı çam balı
- 2 top karabiber
- 2 tatlı kaşığı maydanoz tohumu
- 2 yemek kaşığı kuşburnu
- Yarım litre kaynar su