Sosyal medya bunu konuşuyor: 'Şu anda saat kaç?'

İki yıl önce sabit saat uygulamasına geçen Türkiye'de bugün 'şu anda saat kaç' sorunsalı yaşandı.

Sosyal medya bunu konuşuyor: 'Şu anda saat kaç?'
Sözcü'nün haberine göre bir süre önce sabit saat uygulamasına geçen Türkiye’de kimi cep telefonları ve bilgisayarlar saatleri yaz saatine alınca saatin kaç olduğuna dair sosyal medyada 'Bir saat önceden uyanmış gibiyim', 'Şu anda saat kaç' gibi yorumlar yapıldı. Bazı vatandaşlar ise saatlerinin yanlış olması sebebiyle planlarını bir saat öncesinden gerçekleştirmiş oldu.

SAATLER İLERİYE ALINDI MI?

Türkiye'de saatler ileri alınmayacak. Yani duvardaki ve kolunuzdaki saatler doğruyu gösteriyor, Türkiye’de sabit saat uygulamasına geçilmesiyle saatlerin ileri ve geri alınması işlemi durduruldu. İki sene önce kış saati uygulamasına geçmeyen Türkiye, kalıcı olarak yaz saati uygulamasına geçmişti.

GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE YER ALAN ÜLKELER

Türkiye yeni zaman dilimi ile artık aşağıdaki listede yer alan ülkelerle aynı zaman dilimine girdi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Litvanya, Moldova, Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Belarus, Russia – Moskovo Zamanı, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Güney Sudan, Kenya, Komorlar, Madagaskar, Mayotte, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Bahreyn, Irak, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen, Filistin, İsrail, Lübnan, Suriye, Ürdün