Sosyal medya hesapları sıkı denetim altında

24 hızlı veri inceleme merkezi, provokatif paylaşımları titizlikle takip ediyor. Yakın dönemde döviz kuru artışı ile yaşanan ekonomik dalgalanmayı fırsat bilip paylaşım yapanlara da göz açtırılmadı. Bu kapsamda 346’dan fazla hesaba işlem uygulandı.

Sosyal medya hesapları sıkı denetim altında
Yeni Şafak Gazetesi'nden Haluk Karakaya'nın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren ekipler, sosyal medyada 7/24 sanal devriye atıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden kışkırtıcı paylaşımlar yapan kişiler anında tespit ediliyor. Bu kapsamda 24 hızlı veri inceleme merkezi kuruldu. Bu merkezlerle birlikte polis, sokaklarda sağladığı huzur ortamını sanal ortamda da uyguluyor.

ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Güvenlik güçlerince gerek siber saldırı, gerekse sosyal medya üzerinden ihbar niteliği taşıyan paylaşımlar aralıksız takip ediliyor. 2018 yılı başından bu yana terör propagandası yapılan 110 bin sosyal medya hesabı tespit edildi. Sakıncalı paylaşım yapan 7 bin kişiye adli işlem uygulandı. 250 civarında operasyon yapıldı, yakalanan bin 500 kişiden 600'e yakını tutuklandı. Yakın dönemde döviz kuru artışı ile yaşanan ekonomik dalgalanmada ABD yanlısı paylaşım yapan 346’dan fazla provokatif hesaba da işlem yapıldı.

Sosyal medya hesapları sıkı denetim altında

11 AYRI MASADA 100 PERSONEL

“İnternetin, sosyal medyanın tansiyonunu tutuyoruz” diyen EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı İhsan Erdoğan, 2011'de kurulan Daire hakkında bilgi verdi. Suç türlerine göre 11 ayrı masada 100 personelin görev yaptığını ifade eden Erdoğan, “Sanal devriye hizmeti o dönemlerde yapılıyor olsaydı, Türkiye'de tamamen sosyal medya üzerinden koordine edilen Gezi ve Kobani olayları o boyutlara gelmeden engellenebilirdi” dedi.