Spor dünyası bu 'yakın takibi' konuşuyor!

2012 Olimpiyatları'nın 1500 metrenin gümüş madalyalı yıldızı Gamze Bulut'a Uluslararası Atletizm Federasyonu'ndan (IAAF) doping iması...

Spor dünyası bu 'yakın takibi' konuşuyor!
Şampiy10'dan Lütfü Özel'in edindiği bilgilere göre Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar'la bir ararya gelen IAAF yetkilileri, Gamze’nin takiplerinde olduğunu, antrenmanlarına varıncaya kadar gözetim altında tutulduğunu ilettiler.

FEDERASYON Başkanı'nın bu duruma karşı çıkmasına rağmen kendisine sunulan argümanlardan sonra sessiz kaldığı da öğrenilen gelişmeler arasında.

ÇOK FARK VAR!

Aslı Çakır Alptekin'in Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) IAAF tarafından açılan davası bir yandan sürerken ikincilikten gelen gümüş madalyanın da risk altında olması şu anda büyük sıkıntı yaratmış durumda.

GAMZE Bulut, Londra Olimpiyat oyunlarından 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'İn hemen ardından 4.01.18'lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalya kazanmıştı. Ancak Bulut bu başarıdan sonra 4 yıl boyunca Zürih'te dün sona eren Avrupa Şampiyonası dahil açık havada sadece toplam 5 adet 1500 metre yarışına katılmış, onlarda da 4.07 ile 4.18 arasında sürekli istikrarsız dereceler yaparak otoriteleri şaşırtmıştı.

Başkanla tartıştı iddiası

ZÜRİH'teki sondan ikinciliğinin ise regl sorunu nedeniyle olduğu açıklaması da yine tartışma yaratan Gamze Bulut'un Federasyon Başkanı Fatih Cintımar'la Zürih'te sert bir tartışma yaşadığı iddiası da gelen bilgiler arasında. 

*****

FEDERASYON'DAN AÇIKLAMA
Hürriyet'te yer alan habere göre ise Türkiye Atletizm Federasyonu ise yaptığı yazılı açıklamada iddiaları yalanladı. Federasyon iddiaların gerçek dışı olduğunu ve Türk atletizmine zarar verdiğini söyledi.


GAMZE BULUT İDDİALARI YALANLADI
Milli atlet Gamze Bulut ise yaptığı açıklamada doping iddialarına sert yanıt verdi. ''Dopingle işim olmaz'' diyen Bulut; "Benim hedefim 2016 Olimpiyatları. Kendisine bu kadar büyük hedef koyan birinin dopingle ne ilgisi olabilir ? Doping imaları bir algı yaratmaya yönelik'' şeklinde konuştu.

Zürih'deki 1500 metre yarışmasından sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ile tartıştığı iddialarının da son derece gerçek dışı olduğunu belirten Gamze Bulut; "Ben 2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldım. O nedenle tüm hedefim 2016 Olimpiyatları'nda birincilik kürsüsüne çıkmaktır. Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadım. Bu doğru. Ancak, bana doping iması yapıldığı, gözetim altında olduğum  şeklindeki yayınlar yalan. Dopingle hiç işim olmaz. Bugüne dek tüm sporculara yapılan rutin doping kontrollerinden de alnımın akıyla geçtim. Birileri benimle ilgili algı yaratmak, üzerime oynamak istiyor. Yapılanlar ve yazılanlar son derece ayıp ve haksızlık. Milli bir sporcuya bu denli yakıştırma, ima yapmak ve algı yaratmak vicdansızlık. Moralimi bozuyorlar'' şeklinde konuştu.

2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından 2.olan ve Gümüş madalyanın sahibi Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınoluk da doping iması ile federasyon başkanıyla tartışma iddialarına ''Federasyon başkanımız Sayın Çintımar bizi Zürih'deki yarışmalardan sonra teselli edip, Türkiye'ye uğurladı. Bu tartışma lafları, iddiaları nereden çıkıyor? Uyduruk haberlerle bizim önümüz kesiliyor. Motivasyonumuz ve moralimiz bozuluyor. Gamze'nin de dopingle ilgili gözaltına alındığı da yalan. Böyle bir şey yok. Zürih'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadığımız doğru ama hedefimiz 2016 olimpiyatları'' diye sporcusunu savundu.
Konular Spor Haberleri