Spotify, hard diskin ömrünü kısaltıyor!

Çevrimiçi müzik dinleme uygulaması olan Spotify, meydana gelen yazılımsal hatadan dolayı hard diskin ömrünü kısaltıyor.

Spotify, hard diskin ömrünü kısaltıyor!
TeknolojiOku'nun haberine göre müzik dinleme ve arşiv yapma alışkanlığımızı değiştiren Spotify, kullanıcılarına daha sade ve kullanışlı bir arayüz sunmak için zaman içerisinde güncellenerek yeni özelliklere sahip olmuştu.

Ancak bu güncellemeler sırasında bir sorunun olduğu ortaya çıktı. Spotify topluluğunda ve çeşitli forumlarda dile getirilen şikayetlere göre; Spotify uygulaması bazı durumlarda 40 saniyede bir yaklaşık 10 GB veri yazıyor.

Uygulamayı silip yeniden yükleyen kullanıcılar ise 17 dakikalık kullanımda Spotify'ın 1 GB veri yazdığını dile getiriyor. Hatta bazı kullanıcılar ise SSD'de Spotify'ın 100 GB'ın üzerinde yer kapladığını bile dile getiriyor.

Diğer şikeyetlerin yanında ön plana çıkan 40 saniye gibi kısa bir sürede 10 GB verinin yazılması, HDD ve SSD'nin ömrünü net bir şekilde kısaltacağını söyleyebiliriz. Müzik dinlerken sabit diskin ömrünün kısalması sorunu çok geçmeden düzeltildi.

Spotify bunun farkında olduğunu toplulukta açıkladıktan sonra; Spotify 1.0.42 güncellemesini yayınladı.

Spotify kullanıcılarının uygulamanın Windows veya macOS sürümlerini güncellemesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer bu süreçte daha güncel bir sürüm yayınlamış ise yine en güncel sürümü kullanabilirsiniz.