Starbucks’tan flaş İtalya kararı

Dünya genelinde en yaygın büyüme ağına sahip kahve zinciri ABD’li Starbucks, uzun yıllardır uzak durduğu, kahve konusunda en muhafazakar insanların yaşadığı İtalya’ya girme kararı aldı. Şirketin CEO’su, 2017 yılında İtalya’daki ilk mağazasını açacaklarını belirtti.

Starbucks’tan flaş İtalya kararı
Hürriyet'te yer alan habere göre Starbucks CEO’su Howard Schultz, Fortune dergisine verdiği özel röportajda, kahve zincirinin ilk mağazasını, İtalya’nın Milan kentinde, yerli kahveci Percassi işbirliği ile açacaklarını ifade etti.

CEO, ilk mağaza sonrasında  İtalya geneline yayılmayı da istediklerini dile getirdi.

Fortune dergisi, Starbucks’ın İtalya adımının en çok CEO Schultz için büyük önem taşıdığını yazdı.

Howard Schultz, 1983 yılında Milan ve Verona’ya yaptığı bir iş gezisi sırasında, İtalyanların kahve hazırlamayı bir sanata dönüştürdüklerini keşfetti ve bu fikirle ABD’li kahve devini açmaya karar verdi.

CEO Schultz, “Bizim tarihimiz İtalyanların mükemmel espresso kahvelerinin hazırlama ve sunma şekliyle doğrudan bağlantılı.  Bugün yaptığımız bir çok şeyde İtalya’da edinilen deneyimlerin izleri görülebilir” dedi.

RİSKLER VAR

İtalya’da yerel kahve kültürü çok yerleşik olmasından dolayı, ABD’li zincirin tepki görme ihtimali olduğu belirtilirken, Howard Schultz , İtalya’da, ülkenin kendi kahve kültürüne yönelik hizmetler sunacaklarını belirtti.