Stres saçlarınıza da zarar!...

Birçok hastalığın tetikleyicisi olan stres, son yıllarda artış gösteren saçkırana da neden oluyor. Uzmanlar, hastalığın nedeninin yüzde 90 psikolojik olduğunun altını çiziyor.

Stres saçlarınıza da zarar!...
Akşam'da yer alan habere göre Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Taşkapan, “Hastalığın nedeni yüzde 90 psikolojik. Hiçbir şey yapmasanız da hastaların yüzde 30-50'sinde oluşan saç dökülmeleri 1 yıl içinde normale döner" dedi.

SARIMSAK SAKIN SÜRMEYİN!

Saçların döküldüğü bölgelere sarımsak sürmenin deriye ve kıl köklerine zarar vererek bir daha saç çıkmasını önleyebileceğini belirten Taşkapan, “Tedavi yöntemlerinde ilk aşamada genellikle saçlı deriye belli oranlarda sulandırarak kortizon enjekte ediyor ve gerekirse aldığımız klinik yanıta göre ayda bir kez bu tedaviyi yineliyoruz. Ya da doğrudan kortizonlu kremler sürdürüyoruz. Ağır ve ilerleyici olgularda daha farklı tedaviler uygulanmalı. Hiçbir şey yapmasanız da bu saç dökülmeleri belli bir süreden sonra normale dönüyor” diye konuştu.
Konular Kadın / Bakım