Su içmedikçe hastalıklar çoğalıyor!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 'Yaşamın Gizemi Su ve Tuz' isimli konferans düzenlendi. Konferansı Sosyolog Yücel Aydemir verdi.

Su içmedikçe hastalıklar çoğalıyor!
CİHAN'da yer alan habere göre Bir Damla Kan Talasemi Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından Hasan Çelebi Mahallesindeki El-Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Sosyolog Yücel Aydemir katıldı. Kanserin en büyük nedenlerinden birinin kullanılan ilaçlar olduğunu belirten Aydemir, “Bugün özellikle endüstri ülkelerinde ve ne yazık ki bizim ülkemizde de bu hastalıklar, ürkütücü bir hızla artmaktadır. Bu hastalıklara yakalananların yaş ortalamaları gittikçe küçülmekte, gencecik bedenleri ve çocukları sarmaktadır. Örneğin Almanya’da çocuklarda görülen kan ve beyin kanserinin 300 katına çıktığı söylenmektedir. Alternatif tıp bilimi, geç de olsa bunların sebebini ortaya çıkarmıştır. Sebep; günde en az 2 litre kaynak suyu alması gereken vücudun, sürekli ama amaçlanmadan su kıtlığı altında bırakılmasındadır. Kimilerine belki bu açıklama garip ya da çok basit gelebilir. Ama şunu anlamak gerekir ki doğa canlıda oldukça basit mekanizmalar yaratmıştır. Geleneksel tıp bilimi bu basit mekanizmaları anlamaya çalışmak yerine, insan sağlığını bilimsel karmaşıklıkla tehlikeye sokmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konferansa, Siverek Belediye Başkan yardımcıları, STK temsilcileri, ilçede görev yapan çok sayıda doktor ve vatandaşlar katıldı.