Suçları boylarını geçti!...

11 yaşındaki E.D. ile 10 yaşındaki M.A’nın, yurttan sürekli firar ederek işledikleri hırsızlık, yaralama, gasp ve uyuşturucu kullanma gibi suçların ardı arkası kesilmiyor.

Suçları boylarını geçti!...
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de yaşıtları okula gidip parkta arkadaşlarıyla oynarken, 10 yaşındaki M.A. ile 11 yaşındaki E.D. adeta her gün, emniyet güçleri tarafından hırsızlık, yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu kullanma gibi suçlardan hakkında işlem yapılıyor.

Ancak yaşları küçük olduğu için sadece kimlik tespiti yapılarak karakolda serbest bırakılıyorlar.

Ailelerinden alınarak yurda verilen iki çocuk her gün yine yurttan kaçıyor.

Son olayda Alsancak'da bir kafeteryanın camlarını kırıp içeri giren iki çocuktan 11 yaşındaki E.D. hakkında tekrar işlem yapılırken, 10 yaşındaki M.A. ise polis tarafından aranıyor. Her iki çocuğun da suç kayıtları neredeyse yaşlarının iki üç katı.

KAMERA ELE VERDİ

Hırsızlık olayı Alsancak Şehit Nevres Bulvarı üzerinde bulunan bir kafeteryada meydana geldi. Sabah saatlerinde işlerini açan firma yetkililerı, giriş kapısının zorlanarak içeri girildiğini ve çekmecede bulunan 400 liraya yakın paranın çalındığını tespit etti.

Hemen polise verilen haber sonrası inceleme için gelen polis, yine aynı senaryo ile karşılaştı.

ÖNLEM ALINMALI

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen emniyet güçleri kafeteryaya giren iki çocuğun bölgede sayısız hırsızlık yapan 10 yaşındaki M.A. ve 11 yaşındaki E,D, olduğunu belirledi. Yapılan çalışmanın ardından 11 yaşındaki E.D. yakalandı. Yaşı küçük ve cezai ehliyeti olmadığı için kimlik tespitinden sonra savcılık talimatıyla bırakıldı.

Yine 20'den fazla suç kaydı bulunan M.A'nın ise kimlik tespitinin yapılması için aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Alsancak esnafı ise yaralamadan uyuşturucu kullanmaya kadar kaydı bulunan ve kaldıkları yurttan sürekli kaçarak firarları verilen iki çocuğun, ileride daha büyük bir suç potansiyeli olmadan kurtarılmaları için önlem alınmasını istedi.

BAKAN GÜL: "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR REHABİLİTE EDİLİYOR"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta risk altında bulunan çocukların yeniden hayata bağlanması ve rehabilitasyonu konusunda 67 çocuk merkezinin 60'ında çocuk ve ailelere Anka psikolojik ve sosyal destek programı uygulandığını söyledi. Bakan Gül, hedeflerini 'Anka Çocuk Destek Programı'yla, suça sürüklenen, suç mağduru olan ve sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya bulunan çocukların yaşadıkları travmaların etkilerinin en aza indirilmesi olarak açıkladı.