Suikastçi: "Bu kılıfla hızlı silah çekemem"

Karlov suikastının tetikçisi Altıntaş’ın suikasttan önce, ByLock’tan ihraç edilen komisere ‘Bu kılıfla hızlı silah çekemiyorum’ diye şikayette bulunduğu ortaya çıktı

Suikastçi: "Bu kılıfla hızlı silah çekemem"
Vatan Gazetesi'nden Mehmet Ali Demir'in haberine göre Rus Büyükelçi Andrey Karlov sukisatini gerçekleştirdikten sonra olay yerine yapılan operasyonla öldürülen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırı öncesindeki telefon görüşme trafiğinden çarpıcı ipuçları çıktı. Telefon kayıtlarını mercek altına alan polis, suikastçi Altıntaş’ın görüştüğü son beş kişi içinde yer alan ve ‘ByLock’ programı kullandığı gerekçesiyle polislikten ihraç edilen komiser A.K.’yı İstanbul’da gözaltına almıştı.

Çapraz sorguda anlattı

Yapılan soruşturmada eski komiser A.K. ile Mert Altıntaş’ın saldırıdan önceki görüşmelerinin silah kılıfı meselesi üzerine geliştiği belirlendi. Çapraz sorgulamalarda ve alınan ifadelere Mert Altıntaş’ın kullandığı silah kılıfının hızlı silah çekmeye engel oluşturduğunu söyleyerek sıkça internetten silah kılıflarını araştırdığı öğrenildi. A.K.’nın de ifadesinde Mert Altıntaş ile aralarında geçen konuşmanın silah kılıfı meselesi olduğunu söylediği öğrenildi. A.K.’nın, Altıntaş ile aralarında geçen konuşmada Altıntaş’ın olası çatışma halinde silahı daha hızlı çekmede kılıfın önemli olduğuna inandığını ve kendisinde kılıf önermesini istediğini söylediği iddia edildi.

‘Önemli olan kabiliyet’

A.K.’nın konuşmaya dair polise verdiği bilgide Altıntaş’a “önemli olan kılıf değil senin kabiliyetin” diyerek silah meselesi üzerine konuştuklarını söylediği öğrenildi. Darbe sürecinden sonra Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle polislikten ihraç edilen eski komiser A.K.’nın saldırıdaki FETÖ bağlantısının kendi üzerinden sağlandığı iddialarını reddettiği belirtildi. A.K.’nın Mert Altıntaş’ın saldırı ile ilgili bir planı olduğunu bilmediğini ve kendisi ile daha önceden çalışmadığını öne sürdü.

Üst düzey istihbarat müdürünün kalemiydi

Mevlüt Mert Altıntaş’ın Büyükelçi Karlov’a düzenlediği suikast sonrasında Altıntaş’ın 2015 yılında hakkında FETÖ’cü olduğu yönündeki ihbarın neden işleme konulmadığı da soruşturuluyor. Müfettişlerin ve savcılığın üzerine gittiği konu ile ilgili daha önce 4 kişi gözalına alınmıştı. Gözaltına alınan dört polisten üçünün istihbaratta görevli olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan incelemelerde Altıntaş’ın da isminin yer aldığı beş kişilik listede yer alan ve üst düzey bir istihbarat müdürünün kaleminde görevli memurun olması nedeniyle listenin işleme konulmadığı iddia ediliyor.