Şükriye Hanım'ın okuma sevdası

Şükriye Kahraman, küçükken okula gidemedi. Babası izin vermemişti. Sınıf yerine, tarlada geçti çocukluğu. Ve bir gün okuma-yazma seferberliğinin başladığını duyunca, 64 yaşında öğrenci olmak için, kağıdı kalemi alıp okula koştu.

Şükriye Hanım'ın okuma sevdası
Yeni Asır'da yer alan habere göre çocukken babası izin vermediği için okula gidemeyen Şükriye Kahraman, okur yazar seferberliğini fırsat bilip 64 yaşında öğrenci oldu.

Bartın'da çiftçilikle geçinen ailesi, Kahraman'ı okul yerine kendilerine yardım etmesi için tarlaya gönderdi.

Kahraman, içinde ukde olan okuma yazma hayalini 64 yaşında gerçeğe dönüştürmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katıldı.

ÖĞRETMENİ ISRAR ETTİ

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Kahraman, babasının okula gitmediğini, o nedenle kendisini de okula göndermediğini ifade ederek, "Tarlaya gider, ekin biçerdik. O zaman şartlar zordu. Öğretmen, babamın yoluna çıkıyordu 'Yolla bu kızı diyordu' , babam da 'Hayır, ne yapacak okuyunca' diyordu. Çok istedim ama yollamadılar beni okulu" diye konuştu. Evlenince İzmir'e yerleşen Kahraman, 8 çocuk 23 torun sahibi oldu.
Konular Kadın / Bakım