Şule Çet davasında son iddia: 48 saatlik yazışması kayıp

Gülümser Aksu, oğlu Çağatay Aksu’nun katil zanlısı olarak yargılandığı Şule Çet davası ile ilgili yeni bir iddiada bulundu. Çet’in olaydan önceki iki gün boyunca erkek arkadaşı ile WhatsApp yazışmalarının kayıp olduğunu dile getiren Aksu, “Oradaki detaylar bazı şeyleri değiştirebilir” dedi.

Şule Çet davasında son iddia: 48 saatlik yazışması kayıp
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre Türkiye'nin aylardır konuştuğu Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili dava sürerken, ortaya yeni bir iddia atıldı. Olayda katil zanlısı olarak tutuklanan Çağatay Aksu'nun annesi Gülümser Aksu, Şule Çet'in olaydan önceki iki gün boyunca erkek arkadaşıyla yaptığı WhatsApp yazışmalarının kayıp olduğunu iddia etti. Silinen diğer yazışmalar programla tespit edilirken bu yazışmaların neden tespit edilemediğini merak ettiğini söyleyen Aksu, mahkemeye bu konuda başvuru yaptıklarını belirtti. Genç bir kızın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Aksu, Şule Çet'in intihar ettiği yönünde deliller olduğunu belirterek buna rağmen oğlunun tutuklu kalmasına da tepki gösterdi.

Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı. İddianamede, sanıklar hakkında "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti.

DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTI

Şule Çet'in sosyal meyda hesabında ölmeden bir ay önce paylaştığı videoda açık bir pencerenin önüne gelen bir kızın atladığı görüntüyü paylaştığı ve altına yorum olarak 'ruh modum' yazdığını hatırlatan anne Aksu, yine çarpıcı bir iddiada bulundu. Dedektif gibi çalışıp olayı araştıran Aksu, Şule Çet'in erkek arkadaşı K. ile yaptığı WhatsApp yazışmalarının kayıp olduğunu ileri sürdü.

"SUÇU İSPATLANSIN EN AĞIR CEZAYI İSTEYECEĞİM"

Şule Çet'in ölümünün bir anne olarak kendisini de çok üzdüğünü ve ailesinin acısını paylaştığını söyleyen Gülümser Aksu, "Suçu ispatlansın, en ağır cezayı almasını ben isteyeceğim. Ama günahsızsa hapislerde çürümesin. Şule'nin 27 ve 28 Mayıs 2018 tarihli WhatsApp yazışmaları neden geri çağırma programı ile ortaya çıkartılmadı. Bunun için mahkemeye başvurduk. GSM şirketinden bu yazışma dökümleri istensin. Şule'nin erkek arkadaşı K. ile yazışmaları ve o gün bir bayanla yazışmaları, bazı şeyleri ortaya çıkartacaktır" dedi.