Süper Lig'de Göztepe fırtınası dinmiyor

14 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'de müthiş bir sezon geçiren Göztepe, Akhisarspor'dan sonra Karabükspor'u da mağlup ederek 14 hafta sonunda 24 puana ulaştı.

Süper Lig'de Göztepe fırtınası!
Yeni Asır'da yer alan habere göre 14 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'de müthiş bir sezon geçiren Göztepe, Akhisarspor'dan sonra Karabükspor'u da mağlup ederek 14 hafta sonunda 24 puana ulaştı.

Sarı-kırmızılılar, lider G.Saray'la aradaki puan farkını da 5 puana indirirken, taraftarlarına da bayram yaşattı. Göztepe'nin önlenemez yükselişi, taraflı-taraftarsız tüm futbolseverlerin takdirini kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin 1-0 kazandığı Karabükspor maçı sonrası sosyal medyada Göztepeliler, şov yaptı.

RÖNESANS TABLOSU

Sarı-kırmızılılar, İzmir ekibine maç sonrası övgüler düzerken, bir kısım taraftar da sezon sonunda hedefi Avrupa Ligi olarak gösterdi.

Sosyal medyada, Göztepe'nin takım ruhu ve taraftar profiline de vurgu yapılırken, sarı-kırmızılı ekibin maç sonrası Karabük'te çektirdiği galibiyet pozunu ise, "Rönesans tablosu"na benzetenler oldu. Ligde ilk yarının bitimine 3 hafta kala 24 puanda yer alan Göz-Göz'de, şimdi tüm hesaplar 3 hafta sonunda en az 6 puan daha alıp, ligin ilk maratonunu 30 puanla kapatmak.

GÖZTEPE'NİN KARABÜK HATIRASI

"Göztepe nerede, taraftarı da orada" sloganıyla sarı-kırmızılı takımı hiç bir deplasmanda yalnız bırakmayan Göztepeliler 756 kilometre uzaklıktaki Karabük maçında da tribünleri doldurdu.

Gerek kara gerekse hava yoluyla zorlu deplasmana giden Göztepeli taraftarlar takımlarının galibiyet sevincini de maç sonunda futbolcularla birlikte kutladı. Yaklaşık 700 Göztepeli taraftarın İsyan Marşı'na eşlik eden futbolcular daha sonra o anı 'Karabük Hatırası" fotoğrafla ölümsüzleştirdi. Göztepeli futbolcuların bu pozu sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

TUNA: 'EN KÖTÜ MAÇIMIZ KARABÜK'

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Karabükspor maçı sonrası samimi açıklamalarda bulundu. Tuna, "Aldığımız galibiyeti kilometrelerce yol katedip bizi burada yalnız bırakmayan taraftarımıza armağan ediyorum. Rakibimize 20 şut attırıp, 14 korner kullandırdık. Böyle bir maçtan galibiyet çıkarmak bizim takım olduğumuzun işaretidir. Karşılıklı top kayıplarının fazlaca yaşandığı bir karşılaşma oynadık. Belki oyun kalitesi olarak üste çıkamadık. Daha önceki haftalarda yaptığımız pozitif oyunu Karabükte sahaya yansıtamadık. Ama gol yememe reaksiyonumuz sürdü ve bu refleksle de 3 puan bizim oldu" dedi.

BETO, GÖZ-GÖZ'E İLAÇ OLDU

Göztepe'nin sezon başında Sporting Lizbon'dan kadrosuna kattığı file bekçisi Beto Pimparel, Karabükspor maçındaki performansıyla gündeme oturdu. Beto, Karabükspor karşısında ilk yarıda Yatabare'nin penaltısını kurtarırken, dönen topta Grozav'ın da şutunu da mükemmel bir refleksle çelerek büyük alkış topladı. Portekizli eldiven rakibe çok pozisyon veren arkadaşlarının hatalarını yaptığı kritik kurtarışlarla telafi ederken, 3 puanın sigortası oldu. Beto, ikinci hafta oynanan Kayserispor maçında kurtardığı 2 penaltı atışı ile birlikte bu sezon 3 penaltıya da gol izni vermezken, Süper Lig'in en iyi kalecilerinden biri olduğunu kanıtladı.

Beto, maç sonunda kurtarışlarıyla ilgili, "Hafta içinde penaltı çalışıyoruz. İyi çalışırsanız hafta sonunda da yaptığınız çalışmanın karşılığını alırsınız" diye konuştu.

KARİYERİ ÇOK PARLAK

Beto'nun kariyeri çok parlak. Portekizli file bekçisi kariyeri boyunca 3 Avrupa Ligi, 2 lig, bir de kupa şampiyonluğu yaşadı. Beto, Porto ile birer Avrupa, lig ve kupa şampiyonluğu, Cluj ile bir lig şampiyonluğu, Sevilla ile de iki Avrupa Lig şampiyonluğu sevincini tattı.

KRAL GERİ DÖNDÜ

Göztepe'nin Makedon yıldızı Adis Jahovic, Süper Lig'e Karabükspor maçıyla geri döndü. Süper Lig'de ilk 9 haftada 11 gol attıktan sonra 4 maçlık bir suskunluğa bürünen Adis Jahovic, Karabükspor maçında en kritik anda sahneye çıkarak takımını galibiyete taşıdı. Adis, Karabükspor'un yoğun baskı gösterdiği ikinci yarının başında Castro'nun 58. dakikadaki müthiş asistini gole çevirerek gol sayısını da 12'ye çıkardı.

Süper Lig'de şovunu sürdüren Adis, gol krallığı yarışında zirvede yer alan 13 gollü G.Saray'ın golcüsü Gomis'e de bir basamak daha yaklaşmış oldu. Adis, sezon sonuna kadar Göztepe formasıyla en az 30 gole ulaşıp gol krallığı tacını takmak istiyor.
Konular Spor Haberleri