Süpürme harekatı

PKK’nın kış üstlenmesine büyük darbe vurulan Şırnak’ta dün yoğun askeri hareketlilik yaşandı. Batı illerinden gelen askerler, zırhlı araçlar ile Cizre ve Silopi'ye sevk edilirken bazı askerler helikopterlerle üs bölgelerine taşındı.

Süpürme harekatı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik büyük operasyon başlatıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde çok sayıda operasyon düzenlenen ve terör örgütünün yurt içindeki Kandil'i olarak bilinen Lice kırsalındaki 18 köyde dün sabah 07.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla birlikte Lice'nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla “Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu” operasyonu düzenlendi.

17 HELİKOPTER KATILIYOR

Operasyona 7 bin jandarma, 600 Özel Harekat polisi ve 559 geçiçi köy katılıyor. Ayrıca operasyona 17 helikopter , 33 kopra, 35 kirpi ve 16 ejder de destek veriyor. Bir metreyi aşkın karın bulunduğu dağlık alanda başarıyla yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yer yer sıcak temas sağlandı. Yaklaşık 10 gün sürmesi tahmin edilen operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerin bulunduğu öğrenildi.

PKK'ya rahat yok

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye-Irak sınır hattında terörle mücadele kapsamında düzenlediği operasyonlar ve arazi arama tarama faaliyetleri kapsamında bölgede yoğun bir askeri hareketliliğin görüldüğü belirtildi. Şırnak bölgesinde PKK'lıların kış üstlenmesine girmesini önlemek ve bölgede bulunan terör örgütü mensuplarını ve kış üstlenme alanlarını etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar sürüyor. Batı illerinden gelen askerler, zırhlı araçlar ile Şırnak, Cizre ve Silopi bölgesine sevk edildi.

Kandil'e 16 sorti

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) 28 Şubat'ta düzenlenen hava harekatında, Irak'ın kuzeyi Kandil bölgesinde 11 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, bölgede 16 hedefin imha edildiği belirtildi.