'Suriye tartışması'yla gelen cinayette flaş gelişme!

20 yıllık aile şoförlerini aralarında çıkan Suriye tartışması sonucu öldüren Burhanettin Tarkan Yürür hakkında, haksız tahrik maddesinin uygulanması istendi.

'Suriye tartışması'yla gelen cinayette flaş gelişme!
Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre İstanbul Beykoz’da işadamı Sabri Yürür’ün yalısında, 24 Aralık 2016’da işlenen cinayet, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şöyle anlatıldı:

“Olay günü villanın bekçi kulübesinde, bekçi Halil Işık ile birlikte oturan Nihat Bulca (50) ile Burhanettin Tarkan Yürür (49), siyasi konularda konuşuyorlardı. Yürür’ün, ‘Suriyeliler burada geziyor, bizim askerimiz, polisimiz şehit oluyor’ demesi üzerine ikili birbirlerine onur kırıcı sözler söyledi. Nihat Bulca, yerinden kalkarak Burhanettin Tarkan Yürür’ün boğazını tutup duvara yasladı. Yürür, bekçi kulübesinde bulunan ekmek bıçağını alarak yüzünden yaraladığı Bulca’yı daha sonra sağ omuz ve ensesinden bıçakladı. Ağır yaralanan Nihat Bulca kaldırıldığı hastanede bir gün sonra hayatını kaybetti."

18 YILA KADAR HAPİS

Yürür hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası isteğiyle iddianame düzenlendi. Sanık hakkında haksız tahrik maddesinin uygulanmasını da isteyen savcılık, sanığın 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.