Suriye'de korkunç katliam!...

Suriye'deki kimyasal saldırısında ölenlerin sayısı 1300'ü geçti...

Suriye'de korkunç katliam!...

Suriye'de Esed yönetiminin Şam'ın kırsalına yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen kimyasal saldırıda bilanço giderek artıyor. Suriye Devrim Konseyi, kimyasal silah saldırısında ölenlerin sayısının bin 300'ü aştığını bildirdi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu(SMDK), gerçekleştirilen kimyasal katliam ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. SMDK, Şam'ın banliyöleri; Doğu Ğuta, Kefer-Batna, Duma, Sekba, Cemariye, İrbin Cisrin, Zemelka, El Merc, Ayn Terma bölgelerinde aralarında kadın ve çocukların olduğu bin 300'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.
 
Uluslararası kamuoyu Mısır askeri devrimi ve katliamları ile meşgul iken Suriye'deki halk kimyasal silah saldırısı ile sarsıldı. Suriye yönetimi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda çoğu çocuk olmak üzere yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. SMDK bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği basın toplantısında saldırıyı şiddetle kınayarak, bundan Esed'i sorumlu tutu.
 
SMDK adına basın toplantısı düzenleyen Suriye Milli Konseyi George Sabra, "Bizi sadece Esed değil uluslararası kamuoyunun sessizliği, AB ve ABD'nin tepkisizliği öldürüyor" dedi.
Esed'in kimyasal saldırıyı BM Silah denetçilerinin olduğu sırada ve onlara yakın bir bölgede yaptığını ifade eden Sabra, "Suriye yönetimi BM ve dünya kamuyonun gözü önünde BM gözlemcilerinin yanında bu saldırıları yaparken dünya kamuoyu nerede?" sorusunu yöneltti.

Bu katliamların sadece Suriye için değil tüm bölge için tehdit oluşturduğunu kaydeden Sabra,"Uluslar arası kamuoyundan acil askeri müdahale istiyoruz. Biz hakkımız olan bir şeyi istiyoruz. Halkı korumak için uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Öte yandan bir açıklama yapan Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris, saldırılarda ölenlerin sayısının bin 600'ü bulduğunu ifade etti. İdris, saldırılardan dolayı gerekli adımı atmayan uluslar arası kamuoyunun sorumlu olduğunu söyledi.
 
Şam'ın banliyölerinde gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısında yayınlanan görüntülerde çok sayıda çocuğun çırpınarak can verdiği görülüyor. Saldırı sonrasında yan yana dizilen onlarca ceset katiliamın vahametini gözler önüne seriyor.


MİLLİYET İNTERNET SİTESİ

Habere ilişkin görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...