Suriyeli aktivist ve kızı canice öldürüldü!

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde dün akşam canice öldürüldü.

Suriyeli aktivist ve kızı canice öldürüldü!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre savaştan dolayı Türkiye’de yaşayan ve muhalif kimliğiyle bilinen Suriyeli Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat İstanbul Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet bürosu, katillerin anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtti.

Katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullandığı da öğrenildi. Aileyi tanıyanlar katledilen anne ve kızın bir süre önce Suriye rejimi tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlara imza atmıştı.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.

Orouba Barakat'ın genç gazeteci kızı Halla Barakat ise, Ortadoğu'ya yönelik haberler yapan Orient News'te editör olarak çalışıyordu. 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi.

Mavi Marmara gemisinde bulunan Shaaza Barakat, 60 yaşındaki ablası Orouba Barakat ve 22 yaşındaki yeğeni Halla Barakat'ın öldürüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Suriyeli aktivist ve kızı canice öldürüldü!

Halla, 2016 Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarasi İlişkiler mezunuydu.