Suriyeli anne-kızın katili DEAŞ’la kaçma planı yaptı!

Suriyeli muhalif aktivist Barakat ve kızını öldüren zanlının cinayet sonrası DEAŞ’ın Suriye’deki sorumlularıyla görüşerek kaçma planı yaptığı öğrenildi.

Suriyeli anne-kızın katili DEAŞ’la kaçma planı yaptı!
Sabah'tan Yunus Emre Kavak ve Emir Somer'in haberine göre İstanbul'da 21 Eylül'de evlerinde ölü bulunan Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat'ı öldüren ve Bursa'da yakalanan Ahmet Barakat (22) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Öldürülen Orouba Barakat'ın amcasının torunu olan şüphelinin kolunda tırnak izine rastlandı. Çifte cinayetin ardından terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki bazı sözde sorumluları ile irtibata geçebilecek bir arkadaşı ile bağlantı kuran zanlı Barakat, DEAŞ'ın yardımı ile Suriye'ye geçemeden yakalandı. Poliste ifade vermeyen katil zanlısı Ahmet Bakarat'ın, ailesinin ve yakın çevresinin terör bağlantıları detaylı araştırılmaya devam ediliyor. Öte yandan ale, Ahmet Barakat'ın Suriye rejimince azmettirilmiş olabileceği ihtimalinin soruşturulması talebinde bulundu.

BURSA'DA YAKALANMIŞTI

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'de yaşayan Suriye Muhalefeti Konseyi Üyesi ve rejim karşıtı aktivist Orouba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat (22), Üsküdar Küçüksu Mahallesi'ndeki evlerinde 21 Eylül Perşembe akşamı boğularak öldürüldükten sonra bıçakla katledilmiş halde bulunmuştu. Katil zanlısını yakalamak için günlerdir mesai harcayan İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Orouba Barakat'ın amcasının torunu olan Ahmet Barakat'ın üzerine yoğunlaşmıştı. Zanlının cinayetten iki gün önce; deniz otobüsüyle İstanbul'a geldiği, ertesi gün ise Bursa'ya döndüğü belirlenmişti. di. Fiziki ve teknik takip sonrası şüpheli Ahmet Barakat, Bursa Görükle'deki evinde önceki gün yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Suriyeli anne-kızın katili DEAŞ’la kaçma planı yaptı!

DÖRT CİNAYET DAHA İŞLENMİŞTİ

Üsküdar'da kızı Halla Barakat ile birlikte öldürülen Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat, işkence gören rejim muhalifleriyle röportajlar yapmış ve yaşananları dünya kamuoyuna duyurmuştu. Orouba Barakat'ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha da Amerika'da 2015 Şubat ayında silahlı saldırıda öldürülmüştü. Öldürülen muhalif aktivist Barakat'ın bir diğer yeğeninin de geçtiğimiz yıl Suriye'de öldürüldüğü belirtildi.