Suriyeli kamplarında müzik eğitimi verecekler

Ünlü sanatçılar Kilis'te müzik eğitimi vermek için kolları sıvadı...

Suriyeli kamplarında müzik eğitimi verecekler
Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Kilis’te şiddetli patlamalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suriye’den ateşlenen Katyuşa roketatar mermisi akşam saatlerinde Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıkta bulunan Tekke Camisi’nin avlusuna düşmüş ve Şiddetli patlamada 1 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı. Art arda düşen roketler halkı umutsuzluğa düşürürken; ünlü sanatçıların üye olduğu MSG (Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği)’den halka destek geldi.

Ünlü sanatçıların üye olduğu MSG, mülteci kamplarında müzik sınıfları kurmak için kolları sıvadı. Pilot il, son dönemde roketlerin hedefi olan Kilis olacak.

Üyeleri arasında Tarkan, Teoman, Yalın, Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Göksel, Serdar Ortaç, Gülşen, Athena, Gripin, Hande Yener gibi birçok ünlü şarkıcının bulunduğu MSG, Suriyeli kamplarında müzik eğitimi için proje geliştirdi. Proje kapsamında, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin barındığı mülteci kamplarında oluşturulacak müzik sınıflarında her hafta bir müzisyen ders verecek. Pilot il olarak ise son dönemde roketlerin hedefi olan Kilis seçildi. Uygulama daha sonra diğer illere de yaygınlaştırılacak.

Proje, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabulde MSG Başkanı Garo Mafyan, Başkan Yardımcısı Ferhat Göçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erdem tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile paylaşıldı. Davutoğlu, kamplarla ilgili kendi gözlemlerini paylaşırken, MSG’nin projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti ve çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi.