Sütyenlere 'sınırlama' geldi!..

Küba'da gümrük mevzuatında yeni düzenlemeler yürürlüğe kondu. Bavul ticaretinin yaygın olduğu ülkede getirilen sınırlamalar arasında sütyen sayısı da yer alıyor. Buna göre, Küba'ya giden birisi bavulunda en fazla 24 sütyen taşıyabilecek.

Sütyenlere 'sınırlama' geldi!..
Milliyet'in haberine göre 5 sene önce yapılan anlaşmalarla iki ülke arasındaki kısıtlamaların belirli oranda kaldırılmasıyla Kübalıların ABD'ye seyahat etmeye başlaması birçok tüketim malzemesinin kısıtlı olduğu adada bavul ticaretinin önünü açtı. Traş bıçağından kurşun kaleme kadar her türlü tüketim maddesinin taşındığı ticaret ağında 2 milyon dolarlık hacme ulaştı.

Bavul ticaretindeki büyümenin iç piyasadaki karaborsacılık faaliyetlerini artırması Raul Castro yönetimini yeni tedbirler alma yoluna gitti.

24 sütyenden fazlasına izin yok

41 sayfalık yeni gümrük mevzuatına göre, yolcuların bavullarında getirdiği bir çok ürünün miktarı düşürüldü. Örneğin daha önce 20 kilo çamaşır deterjanını bavuluna yerleştiren bir yolcu şimdi sadece 10 kiloyla yetinmek zorunda kalacak. Kısıtlama getirilen kalemlerden en dikkat çekeni ise ülkeye sokulacak sütyen miktarı oldu. Küba'ya giriş yapan bir yolcu daha önce bavulunda 48 sütyen taşıyabiliyorken, şimdi en fazla 24 adet sokabilecek.