'Tablet çetesi'nden ayrılmak isteyene tehdit!

Titan Saadet Zinciri'nin modernize edilmiş versiyonuyla 4 bin kişiyi 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şirket, İzmir'de bu kez "Tablet" tanıtımıyla ortaya çıktı.

'Tablet çetesi'nden ayrılmak isteyene tehdit!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre bazı mağdurlar dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Şirketin kurucusu Y.K'nin zincirden ayrılmak isteyenleri tehdit ettiği öne sürüldü.

1990'lı yıllarda katılım ücreti karşılığında üyelerine kısa vadede yüksek kar oranları sunan dolandırıcılık sistemi olan Titan Saadet Zinciri'nin yeni versiyonu İzmir'de tekrar hortladı. Şirket kurucusu Y.K. geçtiğimiz haftalarda İzmir Kahramanlar semtinde bir otelde toplantı yaptı. İddiaya göre daha önce "elektrik fatura nakil" işi yapan ve üyelerine "sıfır" araba vereceğini vaat eden ancak bunu gerçekleştirmeyen şirket kurucusu Y.K, bu kez borsaya gireceklerini ve borsadan kazandıklarını üyeleriyle paylaşacağını vaat etti. Şirket daha sonra ise ünlü bir firmayla reklam anlaşması yaptıklarını, 750 ile 3 bin lira arasında bedelle üyelerin satacağı tablet bilgisayarlar ile her gün reklam izleyenlerin de ayda 500 lira kazanacağını vaat etti.

Ayrılmak isteyene tehdit!

Aralarında şirketin eski yöneticilerinin olduğu mağdurlar ise Yeni Asır'a konuştu. Şirket bünyesine hızlı ve kolay para kazanma vaadiyle girdiklerini ancak hiçbir şekilde para kazanamadıklarını söyleyen S.K, "Şirketin daha önceden insanları avına düşüren Titan benzeri örgütlenmenin modernize edilmiş hali olduğunu çok sonra fark ettik. Şirket kurucusu Y.K. bizi korkutmaya çalıştı. Oluşumdan ayrılmak isteyenleri de 'Sizin bilmediğiniz derin güçler var' diyerek tehdit ettiler" dedi.

Hiçbir fatura ödenmemiş

Şirketin ilk etapta elektrik faturalarının nakil işlemleri üzerinden çalıştığını öne süren S.K, "Bize elektrik faturalarını nakil etmeleri için kişi bulmamızı söylediler. İnsanlara 'Elektrik faturalarınızı bize taşıyın. İlk 3 ay faturanızı biz ödeyelim' dedik. Ancak sonradan gördük ki şirket hiçbir faturayı ödememiş. Benim dahil birçok kişinin elektrikleri ödenmediği için kesildi. Daha sonradan ise ünlü bir firmayla reklam anlaşması yaptıklarını söylediler. 750 ile 3 bin lira arasında bedelle satacağımız tabletlerden her gün reklam izleyen vatandaşların da ayda 500 lira para kazanacağını söylediler. Bizim de, şirketin Türkiye cirosunun yüzde 20'sini alacağımızı söylediler. Ama zaman geçtikçe bunun yalan olduğunu anladık" dedi.

100 milyonluk vurgun iddiası

Şirketin 4 bin kişiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığını öne süren S.K, "Ortada çok ciddi anlamda vergi kaçakçılığı, gümrük kaçakçılığı, hatta kara paranın aklanmasına dair çok ciddi suçlar var. Bütün bunlara karşın hala toplanıp insanları tuzaklarına düşürmeye devam etmelerine anlam veremiyorum" dedi.

Öte yandan şirketin sözde Türkiye başkanının polislikten ayrılan C.L. olduğu ileri sürüldü.