'Taksi kralı'nın şok eden intiharı!..

İzmir'de uzun yıllar taksi alım satım işleri ile uğraşan ve kendisine ait çok sayıda taksisi bulunan 47 yaşındaki iki çocuk babası Yılmaz Akçakaya, evinde ailesinin diğer odada bulunduğu sırada tabanca ile intihar etti.

'Taksi kralı'nın şok eden intiharı!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre başına aldığı tek kurşunla hayatını kaybeden Akçakaya, Menderes'te kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz Akçakaya'nın 20-21 milyon lira arasında dolandırıldığını ve bu yüzden intihar ettiği ileri sürüldü.

Taksici intiharı, önceki gün Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre ticari taksi alım satım işleri ile uğraşan ve iş dünyası tarafından 'taksi kralı' olarak bilinen Yılmaz Akçakaya, yaşadığı dolandırıcılık olayı ardından geçirdiği maddi sıkıntı yüzünden, önceki gün saat 14.00 sıralarında evine gitti. Eşi Fatma Akçakaya ve kızı Betül Akçakaya evde olduğu sırada yatak odasına geçen işadamı, bir süre düşündükten sonra çekmecede bulunan ruhsatlı silahını kafasına sıkarak intihar girişiminde bulundu.

EŞİ SİLAH SESİNE KOŞTU

Eşi Fatma Akçakaya, silah sesini duyunca yatak odasına gittiğinde korkunç manzara ile karşılaştı.

Eşini yatağın üstünde kanlar içinde görünce çılgına dönen Akçakaya, hemen 112'yi arayıp yardım istedi. İhbar üzerine eve gelen ekipler ambulansla Yılmaz Akçakaya'yı önce Gaziemir Nevval Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne sonra Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti ancak Akçakaya kurtarılamadı.

DOLANDIRILDIĞI İDDİASI

Polis, intiharla ilgili geniş çapta soruşturma başlatırken, Akçakaya taksi alım satım ve danışmanlık şirketi sahibi olan Yılmaz Akçakaya'nın bir süredir işlerinin ters gittiği ve yaptığı ticaret nedeniyle üçüncü kişiler tarafından 20 ila 21 milyon lira arasında bir miktarda dolandırıldığı ve para kaptırdığı ileri sürüldü. Öte yandan ailesi tarafından Yeşilyurt'tan alınan Akçakaya'nın cenazesinin Menderes Küner Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Küner Mezarlığı'nda toprağa verildiği öğrenildi. Eşini kaybeden Fatma Akçakaya'nın, cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durduğu belirtildi.

Akçakaya'nın cenaze törenine çok sayıda taksici esnafı, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve sevenleri ile akrabaları katıldı.