Taksim'de tecavüz dehşeti davasında karar!

İstanbul Taksim'de 21 Ocak 2017'de iki kadından birini bıçaklanıp diğerinin ise omuza alınıp kaçırıldıktan sonra götürüldüğü evde tecavüze uğramasına ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Taksim'de tecavüz dehşeti davasında karar!
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre mahkeme, "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Hürriyet yoksun kılma" suçlarından ayrı ayrı sanık Engin K.'ya toplam 24 yıl hapis, sanık Dursun A.'ya ise 20 yıl hapis cezası verdi.

AYRI AYRI CEZALANDIRILDILAR

Mahkeme heyeti, "Nitelikli cinsel saldırı" suçunun sabit olduğunu belirterek sanıklardan Engin K.'yı 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Engin K.'nın geçmişte çok sayıda sabıkasının bulunması ve suç işlemeye yatkın kişiliği nedeniyle hakkında takdiri indirim uygulanmadı. "Hürriyetten yoksun kılma" suçundan da sanık Engin K.'ya 6 yıl hapis cezası verildi. Heyet kararında sanıklardan Engin K.'nın hakkında 6 ayrı mahkemede hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararları verildiğini, bu kararın ihbar niteliğinde ilgili mahkemelere gönderilmesine de hükmetti. Engin K.'ya mağdur E.Y'ye karşı yaralama suçunu işlemediği anlaşıldığı belirtilerek beraat kararı verildi.

BİRİNE İNDİRİMLİ CEZA VERİLDİ

Sanık Dursun A. ise "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 15 yıl hapis, "Hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Dursun A.'nın sabıkasız olması, cezanın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alınarak lehine indirim yapıldığı kararda yer aldı.

HÜRRİYET GAZETESİ'NİN HABERİNİN TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ..