Taksitle kiralık katil tuttu, karısını öldürttü

Konya'da bir kişi 2 yıldır ayrı yaşadığı 3 çocuk annesi dini nikahlı karısını kiraladığı bir kişiye öldürttü...

Taksitle kiralık katil tuttu, karısını öldürttü

Konya Cinayet Bürosu dedektifleri, iki gün süren araştırmanın ardından cinayet zanlısı ile azmettiren şahsın öldürülen kadının ikinci kocası olduğunu tespit ederek İstanbul ve Antalya’da yaptıkları eş zamanlı operasyonla yakaladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü merkez Meram ilçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Konevi Sokak’ta yalnız yaşayan 33 yaşındaki Ayşe Yıldırım kalbinden tabanca ile vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yıldırım tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri evde ve çevrede geniş çaplı araştırmalara başladı. Yapılan ilk çalışmalarda çevrede görgü tanıkları olup olmadığını değerlendiren dedektifler belirli bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine öldürülen 31 yaşındaki 3 çocuk annesi Yıldırım ile ilgili ön araştırma yapmaya başladı.

Yıldırım’ın son zamanlarda bir çok erkekle para karşılığı birlikte olduğunu öğrenen polis, birlikte olduğu kişiler ile ailesi olmak üzere 50’den fazla kişi üzerinde yoğunlaştı. Bu listede yer alanların her biriyle görüşen dedektifler Yıldırım’ın ilk evliliğini 2001yılında bitirdiğini, 2002 yılında ise Tuncay K. ile dini nikahla evlendiğini ve 2 yıldır ayrı yaşadıklarını belirledi.

KOCAYA ULAŞILAMAYINCA ŞÜPHELER ARTTI

Para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen Yıldırım’ın dini nikahlı eşi Tuncay K.’ye ulaşmak isteyen polis başarılı olamadı. Bunun üzerine Tuncay K.’nin en son nerede olduğu üzerinde çalışmalar başladı. Olaydan 20 gün önce Tuncay K.’nin Konya’ya geldiği ve çok sayıda arkadaşıyla görüştüğünü tespit eden polis, Gökhan E. (21) isimli bir şahısla gezdiğini belirledi.

Her iki şahısa da ulaşmaya çalışan dedektfler, cinayetten hemen sonra Tuncay K.’nin İstanbul’a, Gökhan E.’nin ise Antalya’ya gittiğini öğrendi. Dedektifler, cinayeti iki şüpheliden birinin işlediği kanısına vararak operasyon başlattı. Her iki şüphelinin yakalanması için oluşturulan özel ekip Antalya ve İstanbul’a gitti.

Yapılan araştırmalar sonunda yerleri tespit edilen şüphelilerden Küren İstanbul Aksaray’da bir iş yerindeyken, Gökhan E. ise Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki evde düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan şüphelilerden Gökhan E., cinayeti kendisinin işlediğini, silahı ise Tuncay K.’den aldığını itiraf etti.

KEŞİF İÇİN BİRLİKTE OLMUŞ, İKİNCİ GİDİŞİNDE ÖLDÜRMÜŞ

Antalya’da gözaltına alınan cinayet zanlısı evli ve bir çocuk babası Gökhan E. Her şeyi detaylarıyla anlattı. Gökhan E., "Tuncay bana geldi, senin ailenle aran bozuk, borcun var ben hepsini kapatırım. Eşim olan Ayşe’yi öldürmeni istiyorum, 30 bin lira veririm diyerek beni ikna etti. Bana silah getirdi. 200 TL para aldım, kadının evine gittim 50 TL’ye birlikte olduk. Yarın da geleceğim diyerek ayrıldım. Geri kalan parayı da parça parça verecekti. Ertesi gün geldiğimde direk kapıyı açar açmaz bir el ateş ettim, olay yerinden ayrılıp silahı da Tuncay’a verdim" dediği öğrenildi.

İstanbul’da yakalanan dini nikahlı koca Tuncay K. de, "Karımın başka erkeklerle para karşılığı birlikte olduğunu ve kendine bir dost tuttuğunu öğrendim. Bunu gururuma yediremeyip, ölüm planını hazırladım. Bir silah satın alıp, 30 bin lira vereceğim diyerek Gökhan’ı kiraladım, o da cinayeti işledi. Geri kalan parayı taksitle verecektim. Olaydan sonra silahı bana getirdi, ben de Ereğli yolunda boş araziye attım" şeklinde ifade verdi.

Her iki şüpheliyi de Konya’ya getiren polis, Ereğli yolunda yaptıkları aramada atılan suç aleti silahı buldu. Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, planlayarak adam öldürme suçundan adliyeye sevk edildi.