Talat Bulut ifadeye çağrıldı

"Yasak Elma" dizisinin setinde kostüm sorumlusu olarak çalışan Özge Ş.'nin (19) dizinin başrol oyuncularından Talat Bulut tarafından tacize uğradığını iddia ederek şikayetçi olması üzerine, Özge Ş.'nin avukatı müvekkili aleyhinde yapılan yorumlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Talat Bulut ifadeye çağrıldı
'MÜVEKKİLİMİ KARALIYOR'

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre
Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünde açıklama yapan avukat Sibel Önder, Talat Bulut'un açıklamalarının müvekkili Özge Ş.'yi karalamaktan ibaret olduğunu söyleyerek, “Talat Bulut'un yapmış olduğu açıklamaların gerçeklikle ve hukuki realite ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Müvekkilim, arka odaya götürdükten sonra kendisini öptüğünü beyan etmiştir. Söz konusu eylem bilindiği gibi bir taciz eylemidir. Ve taciz karanlıkta, kuytuda yetişir. Bizim bunun üzerine tutacak gün ışığımız mevcuttur. Günümüzde birçok kadın cinsel istismara uğramaktadır. Bununla ilgili genelde kadınların hepsi sessiz kalmaktadır” dedi.

‘SESSİZ KALMAMIŞTIR'

Müvekkilinin birçok kadının talihini değiştirecek bir eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen avukat Önder, “Müvekkilim 19 yaşında olup popülarite peşinde değildir. Bir kadının kendi ruhuna, kendi bedenine sahip çıkışıdır. Tüm kadınlar gibi ezilip, sessiz kalıp bunu bir kader haline getirmemiştir. Müvekkilim bir çok kadının makus talihini değiştirecek eylemi gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

‘TRAVMA YAŞADI'

Müvekkilinin yaşadığı travma nedeniyle görevini yerine rahatlıkla getiremediğini anlatan Önder, “Müvekkilimin maddi durumunun olmayışı, ekmeğinin peşinde koşuyor oluşu, karşı tarafın belli bir üne, şöhrete, belli bir mali güce sahip olması demek müvekkilimi karalayacağı anlamına da gelmemektedir. Aynı taciz eylemine başkaları tarafından da maruz kalacağı korkusunu an be an yaşamıştır” şeklinde konuştu.

BULUT'A TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

İfade vermesi için Talat Bulut'a tebligat gönderildiğini kaydeden avukat Önder, “Talat Bulut hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusu yargıya intikal etmiş olup, soruşturma devam etmektedir. Şüphelinin ifadesi alınmak üzere kendisine tebligat gönderilmiştir” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

“Yasak Elma” dizisinin setinde, set çalışanı Özge Ş.'nin (19) dizinin başrol oyuncularından Talat Bulut tarafından tacize uğradığını iddia etmesi üzerine, Bulut hakkında “sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 31 Mayıs günü Hadımköy'de meydana geldiği iddia edilen olaya ilişkin yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.