Talih kuşu değil meteor taşı!

Hayvanlarını otlatırken meteor taşı bulduğunu iddia eden Elazığlı vatandaş, taşları internetten satışa çakırdı. Toplam 5 kilo ağırlığındaki taşlar için istenen rakam ise 1 milyon lira!

Talih kuşu değil meteor taşı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Elazığ'da bir köyde hayvanlarını otlatırken meteor taşı bulduğunu iddia eden Hasan Hüseyin Özdemir, bulduğu taşların 2015 yılında Bingöl'e düşen ve gramı 60 dolardan satılan "Göktaşı" parçalarına benzediğini söyledi. Özdemir, "Şu anda param olmadığı için analiz yaptıramıyorum. Ama taşlar gerçekten meteor parçası ise 1 milyon liraya satacağım" dedi.

BÜTÜN BÖLGEYİ TARADI

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Karasalkım köyünde ikamet eden Hüseyin Hüseyin Özdemir (39), yaklaşık 1,5 ay önce hayvanlarını otlatmaya çıktığında yerde parlayan taşlar fark etti. Özdemir, bölgeyi tarayarak farklı boyutlarda 100 adet taş topladı. yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki taşlarla ilgili internetten araştırma da yapan Özdemir, "Göktaşı olup olmadığını tam bilmiyoruz. Bazı taşları mıktanıs tutuyor. Kime gösterdiysem gök taşlarına benzediğini söylüyor" diye konuştu.

"HEPSİNİ TOPLADIM"

Kendisinin çok fazla maddi imkanı olmadığını, ilgilenenlerin kendisini aramasını istedi. Yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki taşları 1 milyon lira veren olursa hemen satabileceğini dile getiren Özdemir, "Hepsini bir yerde buldum. Başka yoktu, hepsini getirdim. Yine aradık taradık başka bulamadık. Yapısal olarak normal taşlardan çok farklı. Sanki toplu olarak düşmüş ve düştüğü an parçalanmış gibi" diye konuştu. 2 Eylül 2015 yılında Bingöl'ün Sarıçiçek köyü çevresine (Howardite-Eucrite-Diognite) meteor klanının bir parçası olan göktaşı düşmüş, köylüler topladıkları taşların gramını ortalama 60 dolardan satmıştı.