Talihsiz Sezgi'nin ailesi konuştu

Antalya'da 8 yıl önce bakkala gitmek için evden çıkan 16 yaşındaki Sezgi Kırt'ı tecavüz edip öldüren Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'ın, müebbet hapis cezasına çarptırılması, genç kızın ailesinin acısını bir nebze de olsa dindirdi.

Talihsiz Sezgi'nin ailesi konuştu
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Sezgi'nin mezarına koşan aile, buruk mutluluklarını paylaştı.

'YANLARINA KÂR KALMADI'

Dosyanın kapatılmaması için bir avukatla birlikte dedektif gibi çalışan ve sanıkların 7 yıl sonra hâkim karşısına çıkarılarak mahkûm olmalarına sağlayan abla Sevgi Kırt, "Kardeşim 5 dakikalığına bakkala diye evden çıktı ve kayboldu. Isparta'dan polis arayınca morga gittik ve Sezgi'yi teşhis ettik. Tecavüz edildikten sonra öldürülüp ormana atılmıştı. Ailece yıkıldık. Hepimizin yüreği yandı. Bu kara elbette Sezgi'yi geri getirmeyecek ancak yapanların yanına kar kalmadı. Adalet tecelli etti. Kardeşimin acısını ölene kadar yüreğimizde taşıyacağız ama 8 yıl sonra da olsa ilk kez ailece ağlamadan uyuduk" dedi.

Anne Hanife Kırt ise "Kızımı hayatının baharında vahşice öldürülmesiyle yıllarca acı çektik ama katillerin adalet önüne çıkması için de yıllarca mücadele ettik" derken, baba Sinan Kırıt "Yapanın yanına kâr kalmadı" şeklinde konuştu.