Talihsiz Simge'nin katili yakalandı!...

İzmir’in Seferihisar ilçesinde, eşi Simge Alay’ı öldüren yanındaki arkadaşını yaralayıp kaçan Kadir Alay, sevgilisi ile birlikte tatil yaptığı Muğla’da İzmir jandarması tarafından yakalandı.

Talihsiz Simge'nin katili yakalandı!...
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Seferihisar'da İlk evliliğinden 2 çocuk dünyaya getiren Simge Alay, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay, 8 ay önce, ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevip, mutluluğu yakalayacağını düşündüğü Kadir Aly ile hayatını birleştirdi. Ancak genç kadının hayalini kurduğu ikinci evlilikte olmadı ve iddiaya göre şiddet görmeye başladı. Şiddete dayanamayan Simge Alay, yeni evlendiği eşinden şikayetçi oldu ve boşanma davası açtı.

Bunun üzerine mahkeme Kadir Alay'a uzaklaştırma cezası verirken başka suçlardan arandığı tespit edilen Alay, tutuklandı.

Cezaevinden izinli çıkan ve eşine haber vermeyen Kadir Alay, geçtiğimiz 25 Nisan günü saat 23.00 sıralarında, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak'ta bulunan evlerine pusu kurdu ve bekledi. Simge Alay, evinin önünde akan Çakırca adlı kişiyle sohbet ederken, Kadir Alay'ın pompalı tüfekle saldırmıştı.

Simge Alay olay yerinde hayatını kaybederken Hakan Çakırca yaralanmıştı. Olaydan sonra cinayet zanlısı Kadir Alay kayıplara karışmıştı.

İZMİR JANDARMASI MUĞLA'YA KADAR İZİNİ SÜRDÜ

Olaydan sonra izini kaybettiren Kadir Alay için İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Müdürlüğü ve Seferhisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan özel bir ekip Alay'ın peşine düştü. Zanlının Muğla'da olduğunu tespit eden İzmir jandarması, çalışmasını burada yoğunlaştırdı. Katil zanlısın sosyal medya hesabının aktif ve paylaşımlar yapıldığını belirleyen jandarma, Kadir Alay'ın tatil fotoğraflarını paylaşması üzerine, fotoğraflardan tam olarak nerede olduğunu tespit etti. İzmir jandarması, bugün düzenlediği operasyonla Kadir Alay'ı sevgilisi ile birlikte Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Gökova körfezinde tatil yaparken kıskıvrak yakalandı . Gözaltına alınan cinayet zanlısı Kadir Alay, jandarma tarafından İzmir'e getirildi.

SERİ KATİL ATALAY FİLİZ'İN SAKLANDIĞI ORMANDA SAKLANMIŞ

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Müdürlüğü ve Seferhisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan özel ekip yakalama çalışmaları sırasında, cinayet zanlısının dağcılık kulübüne üye olduğu ve bu yetenekleri ile cinayeti işledikten sonra yaklaşık 10 gün boyunca Menderes ilçesinin Gümüldür Mahallesi civarındaki ormanlık alanda yaşadığını tespit etti. Zanlının yanında bulundurduğu mazotla, ormanlık alanda yattığı yerin çevresini mazot döktüğü ve yanına böceklerin gelmesini engellediği öğrenildi. Jandarma'nın bu bölgede zanlıya çok yalaştığı ancak oman içinde izini kaybettirdiği öğrenildi. Jandarma zanlının peşini bırakmazken, Kadir Alay buradan Aydın'ın Kuşadası'na kaçtığı ve burada irtibatta olduğu kişilerin bulunduğu belirlendi. Devamlı yer değiştiren Şüpheli Kadi Alay, Kuşadası'ndan da Muğla'ya geçtiği belirlendiği ve son olarak burada yakalandığı bildirildi. Öte yandan seri katil Atalay Filiz'de kaçtığı İzmir'de, Menderes'in Gümüldür Mahallesi civarındaki ormanlık alanlarda saklanmış, hayatını idame ettirmeye çalışmış, dolmuşla kaçmak isterken yakalanmıştı.

Talihsiz Simge'nin katili yakalandı!...