Talihsiz Yağmur için Bakanlık devreye girdi

İzmir'in Bornova ilçesinde, evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K'nin ölümünün ardından, dram çıktı.

Talihsiz Yağmur için Bakanlık devreye girdi
Yeni Asır'da yer alan habere göre 4 ay önce arkadaşının dedesinin tacizine uğradığı öne sürülen Y.K.'nin, duruşmada tacizcisiyle karşılaşacağı için yaşadığı strese dayanamadığı ileri sürüldü. Cinsel istismarla suçlanan sanık 56 yaşındaki T.Ç. ise, tutuksuz yargılanıyor.

Bornova'nın Kızılay mahallesinde geçen 29 Temmuz akşamı meydana gelen olayda, Y.K, komşularının kızıyla balkonlarında oynamaya başladı.

"BEBEK ALACAĞIM" DEDİ

Oyunda yaşadıkları tartışma sırasında arkadaşı küsüp yanından ayrıldı. Yalnız kalan Y.K'nin yanına gelen arkadaşının dedesi T.Ç, iddiaya göre bebek alacağı vaadiyle küçük kızı, torununun odasına götürdü. Hem bu odada hem de evin salonunda T.Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen Y.K, bu durumdan rahatsız olarak, karşıdaki evlerine gitti. Yaşadıklarını anlatması üzerine ailesi polise şikayette bulundu.

Gözaltına alınan T.Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılık soruşturmasından sonra da T.Ç. hakkında 'çocuğa cinsel istismarda bulunmak'tan dava açıldı.

"MEĞER HERKES BİLİYORMUŞ"

Y.K. o günden sonra okula gidemedi, tek başına kalamayıp, altını ıslatmaya başladı. Duruşma günü pedagog eşliğinde ifade vermesi beklenen Y.K, bunun neden olduğu stres ve tacizcisiyle karşılaşacak olmanın yarattığı korkuyu yaşamaya başladı.

Y.K. duruşmadan iki gün önce fenalaşınca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözyaşlarıyla toprağa verilen Y.K.'nin yaşadığı ağır stresten dolayı kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü.

23 Kasım günü yapılan duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan T.Ç.'nin yargılaması, ertelendi.

BAŞBAKANLIK DA BAKANLIK DA BİLGİ İSTEDİ

Olayın ortaya çıkmasından sonra hem Başbakanlık, hem de Adalet Bakanlığı ile HSYK, yargılama süreciyle yakından ilgilendi. Ayrıca, TBMM'deki partilere bağlı milletvekillerinin de, yazılı önergelerle bilgi istemesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bilgi istendi. Bunun üzerine 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyaya ilişkin, süreçle ilgili ayrıntılı bilgi hazırlanarak ilgili birimlere gönderildi.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da yargılamaya müdahil olacağı belirtildi. Davaya ilişkin bu gelişmelere ait yazışmalar da yargılama dosyasına UYAP üzerinden konuldu.