Talimat Avrupa’dan geldi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na “lav”lı, Esenyurt’ta da polise “silahlı” saldırılarını ardından terör örgütü DHKP-C çıktı.

Talimat Avrupa’dan geldi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ele geçen dokümanlar örgütü deşifre ederken, eylem talimatının Avrupa’dan geldiği, lavlı saldırıları DHKP-C’li Şerif Turunç’un organize ettiği belirlendi. Olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da ard arda düzenlenen “lav”lı saldırılar ile Esenyurt'ta polis aracının taranması eylemlerini Avrupa'dan gelen talimatla terör örgütü DHKP-C'nin düzenlediği ortaya çıktı. İstihbarat kaynakları, bu eylemlerin, Tunceli kırsal ve İstanbul ile Avrupa'da darbe yiyen örgütün çöküş saldırıları olduğunu kaydetti. Megakent önceki gün “lav”'lı ve silahlı saldırılara sahne oldu. Teröristler, 20 Ocak Cuma günü akşamı saat 20.00 civarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat ve terör birimlerinin olduğu C bloğuna lav silahıyla saldırdı. Binanın duvarına çarpan lav roketi boş bir alana düştü.

PAÇAVRAYLA MESAJ VERMİŞLER

İkinci saldırıda hedef AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası oldu. Binanın içerisine giren roket sadece maddi hasara yol açtı. Üçüncü saldırı ise 21 Ocak Cumartesi günü sabahı saat 09.45'te Esenyurt'ta meydana geldi. Devriye gezen polis aracına bir terörist tarafından ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine terörist olay yerinde el bombası, silah ve çanta bırakarak kaçtı. Emniyet binasına yönelik saldırının yapıldığı bölgede bırakılan paçavra parçaları dikkatleri terör örgütü DHKP-C üzerinde yoğunlaştırdı.

ÖRGÜT CAN ÇEKİŞİYOR

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Tunceli kırsalı ve İstanbul'da daha önceki tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda eylem planların yer aldığı dokümanlar ele geçirilmişti. Bu dokümanların yeniden incelenmesi sonucu yeni bilgilere ulaşılıdı. Kentin farklı noktalarında örgütün hücre evlerine baskın düzenleyen polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgulaması ve ele geçen yeni örgütsel dokümanlar DHKP-C'yi deşifre etti. DHKP-C'nin sözde Avrupa sorumlusu Musa Aşoğlu'nun Almanya'da yakalanması, Tunceli kırsalındaki Ced Vadisi'nde örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi örgütün bitirme noktasına getirdi.

YENİ KATILIMLARIN ÖNÜ KESİLDİ

Bu durumun örgüt içinde krize yol açtığı ve yeni katılımları kestiği belirlendi. Güvenlik güçlerinin abluka altına aldığı DHKP-C'nin, saldırı talimatını Avrupa'dan aldığı tespit edildi. İstihbarat kaynakları, bu eylemleri örgütün çöküş saldırıları olarak nitelendirdi. Bu arada, Ced Vadisi'nde 7 Kasım 2016'da düzenlenen hava harekâtında öldürülen teröristlerin DHKP-C'li olduğu kesinleşti. 2 savaş uçağıyla gerçekleştirilen operasyonda, örgütün sözde yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 terörist öldürülürken, DHKP-C üyesi 6 terörist ise bölgedeki komandolar tarafından aynı tarihlerde çatışma sonucu etkisiz hale getirilmişti. Toplamda 16 DHKP-C'linin öldürüldüğü operasyonlar, kırsalda tutunmaya çalışan örgütün dağ kadrosunu bu bölgede tamamıyla çökertmişti.

Parmak izleri deşifre etti

Talimat Avrupa’dan geldi!

İstanbul'da lav silahıyla yapılan saldırılarla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binalarına tek atımlık lav roketi ile düzenlenen saldırıların ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı. Olay yerlerinden toplanan deliller incelendi. Saldırıda kullanılan tek atımlık lav roktetinin alınan parmak izleriyle DHKP-C'li Şerif Turunç'un kaydıyla eşleşti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda 15 farklı adrese operasyon düzenlendi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda, saldırıyla bağlantıları olduğu belirlenen DHKP-C'li Gülhan S., Özgür K., Umut Ş.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İki saldırıda da yurt dışından geçen sene Türkiye'ye kaçak yollarla giren DHKP-C üyesi Şerif Turunç'un bulunduğu ve eylemleri organize ettiği belirlendi. Teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.